ΔΔΕ Θεσπρωτίας

ΚΕΣΥΠ

Δράση Μετάβασης από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο τη Δευτέρα 9 Μαϊου 2016 στη Παραμυθιά

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Πραγματοποιείται τη Δευτέρα 9 Μαϊου 2016, στο Γυμνάσιο Παραμυθιάς η δράση μετάβασης του ΚΕΣΥΠ Ηγουμενίτσας, σε συνεργασία με τον Διευθυντή και το σύλλογο καθηγητών του Γυμνασίου Παραμυθιάς και των Διευθυντών και των συλλόγων δασκάλων των Δημοτικών Σχολείων Παραμυθιάς και Ξηρολόφου.

Η δράση περιλαμβάνει συμμετοχή των μαθητών της ΣΤ΄ Τάξης των δύο Δημοτικών Σχολείων σε δραστηριότητες στη τάξη, σχετικά με το Γυμνάσιο και τις προσδοκίες που δημιουργεί η μετάβαση τους σε αυτό. Επίσης περιλαμβάνει επίσκεψη και ξενάγηση στο χώρο του Γυμνασίου.

Στόχος της Δράσης είναι η γνωριμία των μαθητών της ΣΤ΄ Τάξης των Δημοτικών Σχολείων τόσο με τις κτιριακές εγκαταστάσεις του  Γυμνάσιο, όσο και με την επικοινωνία των νέων μαθητών που θα φοιτήσουν στο Γυμνάσιο από το Σεπτέμβριο, με τους καθηγητές και τους μαθητές που τώρα φοιτούν στο σχολείο αυτό.

Η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 9 ΜαΪου 2016 και ώρα 09:30΄π.μ. , σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

 

ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ & ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ (ΚΕΣΥΠ) ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ 

ΔΡΑΣΗ:  «Η μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο-

Προετοιμασία της υποδοχής»

ΔΕΥΤΕΡΑ 09  ΜΑΙΟΥ 2016, ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΔΡΑΣΗΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ

 

ΩΡΑ

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ

09:30΄-09:45΄

Καλωσόρισμα

Κ. Κοντός Δημήτριος ΠΕ02 Δ/ντής Γυμνασίου Παραμυθιάς

09:45΄-10:15΄

«Γυμνάσιο: λειτουργία-μαθήματα-πρόγραμμα»

Ζήση Σταυρούλα

Υπεύθυνη ΚΕΣΥΠ Ηγουμενίτσας

10:15΄-10:30΄

Διάλειμμα-Κεράσματα

 

10:30΄-10:45΄

ΓΑΛΛΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ

Μάρκου Ευφροσύνη ΠΕ05

10:45΄-11:30΄

ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ

Βασιλείου Μαρία ΠΕ02

11:30΄-12:30΄

Ξενάγηση στους χώρους του σχολείου από τον Διευθυντή του Γυμνασίου

Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ατόμων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017

Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ατόμων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017

Eκδήλωση-Ημέρα Σταδιοδρομίας Παραμυθιά

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

 

            Το ΚΕΣΥΠ της ΔΔΕ Θεσπρωτίας με τη συνεργασία του ΓΕΛ και ΕΠΑΛ Παραμυθιάς διοργανώνουν, εκδήλωση-Ημέρα Σταδιοδρομίας, με θέμα: «Γνωρίζω τις Σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας»

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Παρασκευή 3 Απριλίου 2015  και ώρα 09:00΄π.μ. – 12:30΄ μ. μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων  «ΚΑΡΚΑΜΙΣΙ» του Δήμου Σουλίου.

Συμμετέχουν:

Εκπρόσωποι από όλες τις σχολές των ενόπλων δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, οι οποίοι θα  παρουσιάσουν στους μαθητές, θέματα που αφορούν τον τρόπο εισαγωγής στις σχολές,  την ακαδημαϊκή και τη στρατιωτική φοίτηση, καθώς και την πορεία τους μετά την αποφοίτηση από τις σχολές.

Η κ. Ζήση Σταυρούλα υπεύθυνη του ΚΕΣΥΠ Ηγουμενίτσας, εκπαιδευτικός, Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού, θα παρουσιάσει τον τρόπο εισαγωγής στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές.

Την εκδήλωση συντονίζει η εκπαιδευτικός κλ. ΠΕ19 και εκπαιδευτικός ΣΕΠ του ΕΠΑΛ Παραμυθιάς, κ. Θεοδώρου Αφροδίτη.

Ημέρα Σταδιοδρομίας

 

Τη  Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου/Λυκείου Μαργαριτίου πραγματοποιείται  Εκδήλωση - Ημέρα Σταδιοδρομίας με θέμα: "Γνωρίζοντας τις Σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας".

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου για την εκδήλωση.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

            Το ΚΕΣΥΠ Ηγουμενίτσας και το Γυμνάσιο Μαργαριτίου σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, διοργανώνουν, εκδήλωση-Ημέρα Σταδιοδρομίας, με θέμα: «Γνωρίζοντας τις Σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας»

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015 και ώρα 09:00΄π.μ. – 13:00΄ μ. μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου/Λυκείου Μαργαριτίου

Συμμετέχουν:

Εκπρόσωποι από όλες τις σχολές των ενόπλων δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, οι οποίοι θα παρουσιάσουν στους μαθητές, θέματα που αφορούν τον τρόπο εισαγωγής στις σχολές, την ακαδημαϊκή και τη στρατιωτική φοίτηση, καθώς και την πορεία τους μετά την αποφοίτηση από τις σχολές.

Την εκδήλωση συντονίζει η εκπαιδευτικός κλ. ΠΕ11 και εκπαιδευτικός ΣΕΠ του σχολείου κ. Θηραίου Μαρία.

Αίτηση-δήλωση Πανελληνίων Εξετάσεων

Αίτηση δήλωση Πανελληνίων εξετάσεων

Διοργάνωση εκδήλωσης-ημερίδας

 

Το ΚΕΣΥΠ Ηγουμενίτσας, ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων Θεσπρωτίας σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Παραμυθιάς και με την υποστήριξη του Κέντρου Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών  Θεσπρωτίας, διοργανώνουν, εκδήλωση-ημερίδα, με θέμα: «Κριτήρια του εφήβου στην επιλογή επαγγέλματος - Πώς θα βοηθήσουν οι γονείς».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Τρίτη 23 Δεκεμβρίου και ώρα 10:00΄ π. μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων  «ΚΑΡΚΑΜΙΣΙ»  του Δήμου Σουλίου, στη Παραμυθιά.

Συμμετέχουν:

  • Ομάδα μαθητών της Γ΄  Τάξης του Γυμνασίου Παραμυθιάς, οι οποίοι θα παίξουν δύο θεατρικά δρώμενα, από το Βιβλίο του Νίκου Δεμερτζή: «Ο επαγγελματικός Προσανατολισμός στη Πράξη».
  • Η ψυχολόγος κ. Τζοβάρα Αγγελική, η οποία θα παρουσιάσει το θέμα: «Η ταυτότητα του εφήβου – Σχέσεις με τους γονείς».
  • Η ψυχολόγος κ. Νίκου Αλεξία, η οποία θα παρουσιάσει το θέμα: «Ο ρόλος των γονέων στον επαγγελματικό προσανατολισμό των παιδιών τους».

Την εκδήλωση συντονίζουν οι Υπεύθυνες του ΚΕΣΥΠ και του ΣΣΝ Θεσπρωτίας, κ. κ.  Ζήση Σταυρούλα και Κοτσώνη Αλεξάνδρα.

Αφίσα Εκδήλωσης Παραμυθιάς

 

 

TA KENTΡΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ

ΗΜΕΡΙΔΑ ΚΕ.ΣΥ.Π

Ημερίδα με θέμα:"Είσοδος στην αγορά εργασίας"

Το ΚΕΣΥΠ της ΔΔΕ Θεσπρωτίας, διοργανώνει σε συνεργασία με το Εσπερινό Λύκειο Ηγουμενίτσας, ημερίδα με θέμα: "Είσοδος στην αγορά εργασίας", τη  Δευτέρα 7 Απριλίου 2014 και ώρα 19:00΄στην αίθουσα του "ΠΑΝΘΕΟΝ".

Πατήστε εδώ για τη Πρόσκληση και το Πρόγραμμα 

Ημερίδα με θέμα "Μ.Μ.Ε. και Αθλητισμός Επαγγελματικές Προοπτικές της Δημοσιογραφίας και της Προπονητικής"

deltio_typou

prosklisi

programma

Συμπληρωματική εγκύκλιος για τους υποψήφιους των ΕΠΑΛ (ομάδα Α) στην Τριτοβάθμια Εκπ/ση με ποσοστό 10%

Από το Υπουργείο Παιδείας εκδόθηκε συμπληρωματική εγκύκλιος αναφορικά με την πρόσβαση υποψηφίων ΕΠΑΛ (ομάδα Α) στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με ποσοστό 10%. ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ 

Μετεγγραφές φοιτητών που εισήχθησαν με την ειδική κατηγορία 5 %-Αιτήσεις από 17- 28 Φεβρουαρίου

Οι επιτυχόντες, οι οποίοι κατέλαβαν θέση εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, κατά τα σχολικά έτη 2009−2010, 2010−2011, 2011−2012 και 2012−2013, με την ειδική κατηγορία 5%, δύνανται να μεταφέρουν τη θέση εισαγωγής τους σε αντίστοιχη Σχολή ή Τμήμα Πανεπιστημίου ή Τ.Ε.Ι. ή Πρόγραμμα Σπουδών ΑΕΑ, ανακοινώθηκε σήμερα από το υπουργείο Παιδείας.
Οι επιτυχόντες των σχολικών ετών 2009−2010 και 2010−2011 οι οποίοι κατέλαβαν θέση εισαγωγής με την ειδική κατηγορία 5% δύνανται να μεταφέρουν τη θέση της Σχολής ή του Τμήματος ή του Προγράμματος Σπουδών που είναι ήδη εγγεγραμμένοι.
Οι επιτυχόντες των σχολικών ετών 2011−2012 και 2012−2013 οι οποίοι κατέλαβαν θέση εισαγωγής με την ειδική κατηγορία 5% δύνανται να μεταφέρουν τη θέση εισαγωγής της Σχολής ή του τμήματος ή του Προγράμματος Σπουδών, ανεξάρτητα εάν έχουν πραγματοποιήσει την εγγραφή τους στη Σχολή ή στο Τμήμα ή στο Πρόγραμμα Σπουδών που εισήχθησαν.
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν αίτηση από τις 17-02-2014 έως τις 28-02-2014 στην αντίστοιχη Σχολή ή στο Τμήμα του Πανεπιστημίου ή του Τ.Ε.Ι. ή στο αντίστοιχο Πρόγραμμα Σπουδών της Α.Ε.Α. που επιθυμούν να μεταφέρουν τη θέση φοίτησής τους, συνοδευόμενη από τα προβλεπόμενα στην Φ1/21140/Β3/14-02-2014 (ΦΕΚ Β’ 349) υπουργική απόφαση δικαιολογητικά.

 

Βάσεις αθλητών 2013

Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τις βάσεις των αθλητών για το 2013. Πατήστε στους παρακάτω συνδέσμους για να τις δείτε.

ΒΑΣΕΙΣ 10% ΕΔΩ, ΒΑΣΕΙΣ 90%, ΒΑΣΕΙΣ ΕΠΑΛ  Α΄

Αντιστοιχίες τομέων και ειδικοτήτων του Ν. 3475/2006 και του Ν. 4186/2013

Μετά από σχετική εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Πράξη 47/2013 του Δ.Σ.), ο Διευθυντής Σπουδών του υπουργείου Παιδείας Στ. Μερκούρης απέστειλε προς τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και τους Σχολικούς Συμβούλους   πίνακα με τις    αντιστοιχίες τομέων και ειδικοτήτων του Ν. 3475/2006 και του Ν. 4186/2013. Για την εγκύκλιο με το πίνακα  ΕΔΩ

Εισαγωγή αθλητών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώθηκαν τη Τρίτη 21/01/2014, τα αποτελέσματα των εισαγομένων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με την κατηγορία των αθλητών για το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014.

Τα ανωτέρω αποτελέσματα είναι διαθέσιμα στους ενδιαφερόμενους από το διαδίκτυο (στην ιστοσελίδα του Υ.ΠΑΙ.Θ., http://results.it.minedu.gov.gr).

Οι υποψήφιοι θα μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα, πληκτρολογώντας στο σχετικό πεδίο τον οκταψήφιο κωδικό τους αριθμό και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο-Όνομα-Πατρώνυμο-Μητρώνυμο).

Οι εγγραφές των εισαγόμενων θα πραγματοποιηθούν από Παρασκευή 24 Ιανουαρίου2014 έως και Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014.

Επισημαίνεται ότι η ανωτέρω προθεσμία εγγραφής είναι αποκλειστική και οι επιτυχόντες εγγράφονται όλοι στο Α’ εξάμηνο. Οι ενδιαφερόμενοι  πρέπει να  υποβάλουν αυτοπροσώπως ή με νόμιμα εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό τους σχετική αίτηση στη Γραμματεία της Σχολής ή Τμήματος επιτυχίας τους μέσα στην παραπάνω προθεσμία.

Μαζί με την αίτηση εγγραφής οι επιτυχόντες υποβάλλουν:

α) Αίτηση εγγραφής.

β) Υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα δηλώνουν ότι δεν είναι εγγεγραμμένοι σε άλλη σχολή ή τμήμα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Ελλάδας.

γ) Έξι (6) φωτογραφίες τύπου αστυνομικής ταυτότητας.

Επισημαίνεται ότι όσοι είναι εγγεγραμμένοι σε άλλη Σχολή πρέπει να διαγραφούν προκειμένου να εγγραφούν στη νέα σχολή εισαγωγής τους. Διευκρινίζεται ότι τα  σχετικά δικαιολογητικά που έχουν υποβάλει οι επιτυχόντες στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων θα σταλούν υπηρεσιακά στη Σχολή επιτυχίας τους.

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε ΕΔΩ

Απάντηση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σχετικά με την εισαγωγή υποψηφίων ιδιωτών στις Αστυνομικές Σχολές για το ακαδημαϊκό έτος 2013-14

Από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δόθηκε απάντηση σε ερώτηση βουλευτών του Ελληνικού Κοινοβουλίου σχετικά με την εισαγωγή υποψηφίων ιδιωτών στις Αστυνομικές Ακαδημίες και Σχολές Αστυφυλάκων για το ακαδημαϊκό έτος 2013-14. Για να διαβάσετε την απάντηση στην ερώτηση πατήστε  ΕΔΩ

Πιστοποίηση αναπηρίας από τα ΚΕ.Π.Α.

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνονται οι διαδικασίες πιστοποίησης αναπηρίας από τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας, τις οποίες πρέπει να κάνουν οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων του 2014-15, για να υπαχθούν στις ειδικές περιπτώσεις κοινωνικών κριτηρίων, ατόμων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και πασχόντων από σοβαρές παθήσεις. Για να δείτε την εγκύκλιο πατείστε ΕΔΩ.

Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στο 10% των θέσεων εισακτέων (χωρίς νέα εξέταση)

 

Από το Υπουργείο Παιδείας ανακοινώθηκε ότι θα ισχύσει και φέτος η εισαγωγή υποψηφίων στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση με το 10% χωρίς νέα εξέταση και μόνο για το επόμενο έτος εκείνου της αποφοίτησης. 

πατηστε εδω για να δείτε την εγκύκλιο

13-23 Σεπτεμβρίου η εισαγωγή αθλητών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2013-14

Δελτίο Τύπου  του Υπουργείου Παιδείας για την εισαγωγή αθλητών στην Τρτιτοβάθμια Εκπαίδευση για το 2013-14

 

Υποβολή ηλεκτρονικού μηχανογραφικού δελτίου υποψηφίων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις 5%

Από το Υπουργείο Παιδείας εκδόθηκε Δελτίο Τύπου σχετικά με την Υποβολή Ηλεκτρονικού Μηχανογραφικού Δελτίου Υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις σε ποσοστό 5% για το ακαδημαϊκό έτος 2013-14.

Πατήστε ΕΔΩ για το Δελτίο Τύπου

Οι θέσεις για τις στρατιωτικές σχολές

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ την εγκύκλιο του ΓΕΕΘΑ

Μερική ή ολική ανάκληση προτιμήσεων στα Μηχανογραφικά Δελτία ΓΕΛ και ΕΠΑΛ 2013

Από το Υπουργείο Παιδείας εκδόθηκε εγκύκλιος για μερική ή ολική ανάκληση προτιμήσεων στο Μηχανογραφικό Δελτίο 2013.

Για να δείτε την Εγκύκλιο πατήστε εδω.

Έως τις 14:30΄ το μεσημέρι η υποβολή των Μηχανογραφικών Δελτίων

Λήγει σήμερα Δευτέρα 15/7/2013,  στις 14:30΄ το μεσημέρι η παράταση που έδωσε το Υπουργείο Παιδείας για την υποβολή των Μηχανογραφικών Δελτίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ ΟΜΑΒΑ Β΄.

Η υποβολή γίνεται στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.minedu.gov.gr.
Από τις 14:30 και μετά η εφαρμογή θα κλειδώσει και θα ξεκινήσει η ηλεκτρονική επεξεργασία των μηχανογραφικών, χωρίς να υπάρχει πλέον πρόσβαση σε αυτήν παρά μόνο για να βλέπουν οι υποψήφιοι την οριστικοποιημένη μορφή του μηχανογραφικού δελτίου.
Διοικητική στήριξη στους υποψηφίους θα παρέχεται τηλεφωνικά από την Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων τη Δευτέρα 15/7 και από 08:00 ως 14:30 στα τηλέφωνα:
Για τα ΓΕΛ 2103442699, 2103442099, 2103442072, 2103442703.
Για τα ΕΠΑΛ 2103442696, 2103442100, 2103442101.
Για τεχνικά θέματα 2103442386, 2103442009, 2103442064, 2103442044 ή στο e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε. .

Ειδικότητες (εισαγωγικές και προχωρημένου εξαμήνου) στα Τμήματα Διοίκησης Επιχειρήσεων των ΤΕΙ για το 2013 μετά το σχέδιο "ΑΘΗΝΑ"

Από τον ιστότοπο του συναδέλφου Καλοδήμου Δημ., sep4u.gr του ΚΕΣΥΠ Λαμίας ΔΕΙΤΕ αυτό το αρχείο με τα Τμήματα Διοίκησης  Επιχειρήσεων των ΤΕΙ, τα οποία άλλα λειτουργούν ως εισαγωγικές κατευθύνσεις και άλλα ως κατευθύνσεις προχωρημένου εξαμήνου.

Πρόγραμμα προκαταρκτικών εξετάσεων ιδιωτών υποψηφίων για τις Αστυνομικές Σχολές 2013

Από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη ανακοινώθηκαν οι προθεσμίες και το πρόγραμμα των προκαταρκτικών εξετάσεων των υποψηφίων για το 2013 για τις Αστυνομικές Σχολές.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων, εργαλείο επικοινωνίας των νέων της Ευρώπης

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις πληροφορίες της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς για την Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων.

Τροποποίηση της απόφασης για τα Τμήματα ΑΕΙ-ΤΕΙ με ειδικά μαθήματα για το 2013 μετά το σχέδιο "ΑΘΗΝΑ"

Από το Υπουργείο Παιδείας εκδόθηκε η τροποποιητική απόφαση που ορίζει τα ειδικά μαθήματα στα οποία εξετάζεται ο υποψήφιος για εισαγωγή σε συγκεκριμένα 

Τμήματα Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, σύμφωνα με τις νέες ονομασίες των τμημάτων αυτών μετά το σχέδιο "ΑΘΗΝΑ"

Για να δείτε την απόφαση ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου υποψηφίων κατηγορίας 5% με ειδικές παθήσεις

Η ανακοίνωση για τη διαδικασία ΕΔΩ

Υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου από Έλληνες του εξωτερικού

Από το Υπουργείο Παιδείας ανακοινώθηκαν οι διαδικασίες υποβολής του Ηλεκτρονικού Μηχανογραφικού Δελτίου των Ελλήνων του Εξωτερικού.

Διαβάστε ΕΔΩ την ανακοίνωση

Αριθμός εισακτέων στη Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για όλες τις κατηγορίες υποψηφίων (10%, εσπερινά, ειδικές κατηγορίες, κ.λ.π.)

Ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας ο αριθμός των εισακτέων για τη Τριτοβάθμια εκπαίδευση από όλες τις κατηγορίες των υποψηφίων. ΕΔΩ η εγκύκλιος.

Από 28 Ιουνίου έως 12 Ιουλίου 2013 η προθεσμία για την υποβολή του Ηλεκτρονικού Μηχανογραφικού Δελτίου

Από το Υπουργείο Παιδείας ανακοινώθηκε η προθεσμία υποβολής του Μηχανογραφικού Δελτίου για το 2013. Δείτε εδώ το Δελτίο Τύπου.

Βρίσκεστε εδώ: Home ΝΕΑ Κέντρου Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού