1. ΔΙΑΦΟΡΑ


2. ΑΔΕΙΕΣ


3. ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ - ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ

Υ.Α._για_σχολικές_εκδρομές_20883-ΓΔ4_12-02-2020_Φ.Ε.Κ._456_τ._Β13-02-2020.pdf

Μαθητικές εκδρομές - μετακινήσεις

Μαθητικές εκδρομές - μετακινήσεις στο εσωτερικό

1. Γενικές Οδηγίες

2. Ενημερωτικό σημείωμα μετακίνησης

3. Υπόδειγμα προκήρυξης εκδρομής

Μαθητικές εκδρομές - μετακινήσεις στο εξωτερικό (εκτός Erasmus+)

1. Διαβιβαστικό δικαιολογητικών

2. Αίτηση διευθυντή

3. Πράξη συλλόγου

4. Βεβαίωση διευθυντή

5. Υπόδειγμα προκήρυξης

6. Γενικές οδηγίες για μετακινήσεις στο εξωτερικό

 

4. ΕΝΤΥΠΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ

  1. Αίτηση παραίτησης

  2. Υπεύθυνη δήλωση για παραίτηση

  3. Δικαιολογητικά συνταξιοδότησης

  4. Αίτηση συνταξιοδότησης

  5. Οδηγίες συμπλήρωσης αίτησης συνταξιοδότησης

  6. Δικαιολογητικά αναγνώρισης δικαιώματος σύνταξης από το Δημόσιο

5. ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ - ΠΔΕ - ΕΣΠΑ

Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί κατά την ημέρα ανάληψης υπηρεσίας τους στο σχολείο που θα τοποθετηθούν οφείλουν:

1) να συμπληρώσουν τα συνημμένα έντυπα (το Απογραφικό Δελτίο, Υπεύθυνες Δηλώσεις, Αιτήσεις), με ημερομηνία την ημερομηνία που θα αναλάβουν υπηρεσία.

2) να προσκομίσουν:

(α) Πρόσφατες πρωτότυπες Γνωματεύσεις: α) Παθολόγου ή γενικού ιατρού και β) Ψυχιάτρου, είτε του Δημοσίου είτε ιδιωτών, με τις οποίες πιστοποιείται η υγεία και η φυσική και ψυχική καταλληλότητα των υποψηφίων εκπαιδευτικών να ασκήσουν διδακτικά καθήκοντα.

(β) Αντίγραφο των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας.

(γ) Πτυχίο σπουδών (στο οποίο να αναφέρεται ο βαθμός πτυχίου) και φωτοαντίγραφο του πιστοποιητικού παιδαγωγικής επάρκειας όταν υπάρχει.Σε περίπτωση ξενόγλωσσου πτυχίου απαιτείται το ξενόγλωσσο πτυχίο, η μετάφραση του, η ισοτιμία/αντιστοιχία από το ΔΟΑΤΑΠ και απολυτήριο Λυκείου.

(δ) Μεταπτυχιακό/Διδακτορικό Δίπλωμα (εφόσον υπάρχει). Σε περίπτωση ξενόγλωσσου μεταπτυχιακού/διδακτορικού απαιτείται η φωτοτυπία του ξενόγλωσσου μεταπτυχιακού τίτλου, η μετάφραση του και η ισοτιμία/αντιστοιχία από ΔΟΑΤΑΠ.

(ε) Σεμινάριο 400 ωρών (εάν υπάρχει και μόνο για τις προσλήψεις της Ειδικής  Αγωγής)

(στ) Πιστοποιητικό έγγραφο για το Α.Φ.Μ. και τη Δ.Ο.Υ. (φωτοτυπία εκκαθαριστικού ή Βεβαίωσης απόδοσης ΑΦΜ)

(ζ) Α.Μ.Α. (Αριθμός Μητρώου Ασφάλισης) (π.χ. φωτοτυπία της 1ης σελίδας του Βιβλιαρίου Κοινωνικής ασφάλισης) και Α.Μ.Κ.Α.

(η) Αριθμός λογαριασμού τραπέζης (Φωτοτυπία της πρώτης σελίδας του βιβλιαρίου τράπεζας όπου θα αναγράφεται καθαρά ο ΙΒΑΝ και ο αναπληρωτής θα είναι ο πρώτος δικαιούχος).

(θ) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (μόνο εάν είστε έγγαμοι ή/και με ανήλικα τέκνα). Σε περίπτωση τέκνου σπουδάζοντος ή υπηρετούντος τη στρατιωτική θητεία απαιτούνται και οι αντίστοιχες βεβαιώσεις φοίτησης ή υπηρέτησης.

(ι) Πιστοποιητικό στρατολογίας τύπου Α (εάν υπάρχει)

(ια) Βεβαιώσεις προϋπηρεσίας για κάθε έτος ξεχωριστά από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης (και όχι εκτυπωμένη συνολική προϋπηρεσία από το ΟΠΣΥΔ) ή άλλους φορείς.

(ιβ) Μηχανογραφημένη κατάσταση ενσήμων (από κατάστημα Ι.Κ.Α. ή από την ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ)

ΠΡΟΣΟΧΗ: Βεβαιώσεις προϋπηρεσίας από Τ.Ε.Ι. και Ι.Ε.Κ. (θα γίνονται δεκτές μόνο όσες αναγράφουν τις ώρες ανά μήνα και όχι συγκεντρωτικά ώρες ανά εξάμηνο). Βεβαιώσεις προϋπηρεσιών σε Ν.Π.Ι.Δ. ή άλλους φορείς θα γίνονται δεκτές μόνο όσες έχουν πλήρη στοιχεία (αποφάσεις πρόσληψης και απόλυσης, η ιδιότητα με την οποία υπηρετήσατε, η σχέση εργασίας, το ωράριο εργασίας – πλήρες ή μειωμένο – η νομική μορφή του φορέα, η διάρκεια της προϋπηρεσίας, βεβαίωση που να αναφέρει ότι εμπίπτουν στις διατάξεις του Ν.4354/2015 κ.α.)

Για όλες τις βεβαιώσεις προϋπηρεσίας που καταθέτουν οι αναπληρωτές πρέπει να προσκομίσουν τα σχετικά ένσημα ή βεβαιώσεις ασφαλιστικού φορέα που αποδεικνύουν ότι για το χρονικό διάστημα για το οποίο προσφέρθηκε η προϋπηρεσία ήταν ασφαλισμένος/η.

(Για περίοδο ασφάλισης μέχρι 31/12/2001 υποβάλλονται τα Ατομικά Δελτία Εισφορών ή βεβαίωση του ΙΚΑ όπου αναγράφεται η χρονική περίοδος ασφάλισης, ο συνολικός αριθμός ημερών ασφάλισης, το ονοματεπώνυμο του εργοδότη και η δραστηριότητά του. Για περίοδο ασφάλισης από 01/01/2002 και μετά, υποβάλλεται ο Ατομικός Λογαριασμός Ασφαλισμένου που εκδίδεται άμεσα από το ΙΚΑ (δηλαδή μια απλή εκτύπωση των ενσήμων από 01/01/2002 έως σήμερα).

(ιγ) Πιστοποιητικό αναπηρίας (εφόσον υπάρχει).

Επισημαίνεται ότι κατά την ημερομηνία ανάληψης υπηρεσίας οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να μη δεσμεύονται από ιδιότητες όπως: συμμετοχή σε εταιρείες, εμπορική δραστηριότητα, ιδιοκτησία ή/και διδασκαλία σε φροντιστήριο, εργάζονται με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου σε Δ/νση Εκπαίδευσης ή με κάποιο πρόγραμμα συγχρηματοδοτούμενο από ΕΚΤ ή είναι εργαζόμενοι και ασφαλισμένοι σε ΟΑΕΕ.

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΤΑΚΤΙΚΟΥ - ΠΔΕ

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΣΠΑ

6. ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΕΕΠ-ΕΒΠ (ΓΙΑ ΠΥΣΕΕΠ)

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΕΝΤΥΠΑ - ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΣΤΙΣ Δ/ΝΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΕΠ-ΕΒΠ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΠΥΣΕΕΠ

Σας ενημερώνουμε ότι βάσει του Ν.4354/2015 την ημέρα της πρόσληψης τους οι αναπληρωτές μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ που προσλαμβάνονται σε Δ/νσεις της αρμοδιότητας μας πρέπει να υποβάλλουν α) αίτηση προς το ΠΥΣΕΕΠ για αναγνώριση προϋπηρεσίας και β) αίτηση αναγνώρισης μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων προκειμένου να γίνει η κατάταξη τους στο μισθολογικό κλιμάκιο. Οι αιτήσεις πρωτοκολλούνται την ίδια μέρα που καταθέτονται και αποστέλλονται μετά τον απαιτούμενο έλεγχο γνησιότητας στην ΠΕΔΙΕΚ Ηπείρου. Να γίνει χρήση των εντύπων που έχουν αποσταλεί από την ΠΕΔΙΕΚ Ηπείρου, τα οποία φέρουν το λογότυπο ΕΣΠΑ.

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για αναγνώριση προϋπηρεσίας είναι τα εξής.:

α) Τα σχετικά ένσημα ή βεβαίωση ασφαλιστικού φορέα που αποδεικνύει ότι για το χρονικό διάστημα που προσφέρθηκε η προϋπηρεσία ο ενδιαφερόμενος ήταν ασφαλισμένος.

β) Υπεύθυνη δήλωση ότι για την εν λόγω προϋπηρεσία δεν έλαβε σύνταξη, αποζημίωση ή άλλο βοήθημα αντί σύνταξης.

γ) Βεβαίωση από τον φορέα απασχόλησης όπου θα αναφέρονται: Οι αποφάσεις πρόσληψης και απόλυσης, η ιδιότητα με την οποία υπηρέτησε, η σχέση εργασίας, το ωράριο εργασίας (πλήρες ή μειωμένο), το υποχρεωτικό πλήρες ωράριο (σε περίπτωση εργασίας με μειωμένο ωράριο), η διάρκεια των προϋπηρεσιών αυτών.

δ) Βεβαίωση του φορέα απασχόλησης στην οποία θα αναφέρεται η νομική μορφή του φορέα απασχόλησης, καθώς και αν υπάγεται στο πεδίο εφαρμογής της παρ.1 του αρθρ. 7 του Ν. 4354/2015.

Για προϋπηρεσίες που έχουν προσφερθεί σε σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας ή/και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, δεν απαιτείται προσκόμιση της ανωτέρω βεβαίωσης, καθώς υπάγονται στη περίπτωση (η) της παρ. 1 του άρθρου 7 του Ν. 4354/2015.

Προϋπηρεσίες που αφορούν συμβάσεις μίσθωσης έργου δεν προσμετρούνται για μισθολογική εξέλιξη.

Προσοχή. Οι εκπαιδευτικοί ΕΑΕ/ΕΕΠ συμπληρώνουν τη σχετική αίτηση αναγνώρισης προϋπηρεσίας για κάθε σχολ. έτος χωριστά επικαλούμενοι τις βεβαιώσεις προϋπηρεσίας όπως έχουν καταχωρισθεί στον ΟΠΣΥΔ, χωρίς να απαιτείται  η εκ νέου προσκόμιση των σχετικών δικαιολογητικών εγγράφων σύμφωνα με τον (Ν.4823/3-8-2021). Απαιτείται μόνο η προσκόμιση βεβαιώσεων προϋπηρεσιών που δεν έχουν καταχωρισθεί στον ΟΠΣΥΔ καθώς και η προϋπηρεσία του σχολ έτους 2022-2023.

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για αναγνώριση μεταπτυχιακού/διδακτορικού τίτλου για βαθμολογική εξέλιξη είναι τα εξής:

  1. Μεταπτυχιακό ή Διδακτορικό δίπλωμα

  2. Αναλυτική βαθμολογία

(Σε περίπτωση ξενόγλωσσου τίτλου ,απαιτείται και η μετάφραση /αυτών και αναγνώριση από ΔΟΑΤΑΠ)

Επισυνάπτονται τα απαραίτητα έντυπα προς διευκόλυνσή σας:

  1. Αίτηση Αναγνώρισης Μεταπτυχιακού ΠΥΣΕΕΠ (για ΕΕΠ)

  2. Αίτηση Αναγνώρισης Προϋπηρεσίας - ΠΥΣΕΕΠ (για ΕΕΠ-ΕΒΠ)

  3. Υπεύθυνη Δήλωση για Αναγνώριση Προϋπηρεσίας

7. ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Παρακαλούνται οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί, κατά την ημέρα ανάληψης υπηρεσίας τους, να προσκομίσουν τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

  1. Αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας δύο όψεων.

  2. Έγγραφο με το οποίο να πιστοποιείται ο Α.Φ.Μ.

  3. Έγγραφο με το οποίο να πιστοποιείται ο Α.Μ.Κ.Α.

  4. Έγγραφο με το οποίο να πιστοποιείται ο Α.Μ.Α. -Αριθμός Μητρώου Ασφάλισης- (π.χ. φωτοτυπία της 1ης σελίδας του βιβλιαρίου κοινωνικής ασφάλισης).

  5. Φωτοτυπία της 1ης σελίδας βιβλιαρίου τράπεζας όπου θα αναγράφεται ευκρινώς ο ΙΒΑΝ και ο εκπαιδευτικός θα είναι ο πρώτος δικαιούχος.

  6. Αντίγραφο βασικού τίτλου σπουδών (εάν είναι από φορέα εξωτερικού να είναι νομίμως επικυρωμένο και επίσημα μεταφρασμένο και με απόφαση ΔΟΑΤΑΠ)

  7. Αίτηση αναγνώρισης συνάφειας μεταπτυχιακού/διδακτορικού συνοδευόμενη από: αντίγραφο μεταπτυχιακού/ διδακτορικού τίτλου σπουδών (εάν είναι από φορέα εξωτερικού να είναι νομίμως επικυρωμένο και επίσημα μεταφρασμένο και με απόφαση ΔΟΑΤΑΠ).

  8. Πρόσφατη πρωτότυπη βεβαίωση γενικού ιατρού ή παθολόγου (δημόσιου νοσοκομείο ή ιδιώτη), από την οποία να προκύπτει η υγεία και η φυσική καταλληλότητα, ήτοι να αναγράφει ότι είστε ικανοί να ασκήσετε τα εκπαιδευτικά και διδακτικά σας καθήκοντα και ότι χορηγείται για τον μόνιμο διορισμό στην Β/θμια εκπαίδευση όπως ορίζεται στο άρθρο 7 του Ν.4210/2013 (ΦΕΚ 254/Β΄/21-11-2013).

  9. Πρόσφατη πρωτότυπη βεβαίωση ψυχιάτρου (δημόσιου νοσοκομείο ή ιδιώτη), από την οποία να προκύπτει η υγεία και η ψυχική καταλληλότητα, ήτοι να αναγράφει ότι είστε ικανοί να ασκήσετε τα εκπαιδευτικά και διδακτικά σας καθήκοντα και ότι χορηγείται για τον μόνιμο διορισμό στην Β/θμια εκπαίδευση όπως ορίζεται στο άρθρο 7 του Ν.4210/2013 (ΦΕΚ 254/Β΄/21-11-2013).

  10. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (Μπορεί να ζητηθεί και αυτεπάγγελτα από την Υπηρεσία. Για πιο άμεση ενέργεια μπορείτε να το κατεβάσετε από το gov.gr και να το προσκομίσετε).

  11. Σε περίπτωση τέκνου σπουδάζοντος ή υπηρετούντος τη στρατιωτική θητεία απαιτούνται και οι αντίστοιχες βεβαιώσεις φοίτησης ή υπηρέτησης.

  12. Πιστοποιητικό στρατολογίας τύπου Α (Μπορεί να ζητηθεί και αυτεπάγγελτα από την Υπηρεσία. Για πιο άμεση ενέργεια παρακαλούμε να το κατεβάσετε από το gov.gr και να το προσκομίσετε).

  13. Βεβαίωση εντοπιότητας από το Δήμο (για τους Δήμους αρμοδιότητας της Δ.Δ.Ε. Θεσπρωτίας).

  14. Πιστοποιητικό πολυτεκνίας ΑΣΠΕ και πρόσφατο ΚΕΠΑ για τις περιπτώσεις που οι εκπαιδευτικοί ανήκουν σε ειδική κατηγορία.

  15. Βεβαίωση για συνυπηρέτησης

  16. Δήλωση περιουσιακής κατάστασης σε κλειστό φάκελο Α4 όπου θα αναγράφεται μόνο ο Α.Φ.Μ.

  17. Αίτηση αναγνώρισης προϋπηρεσίας για μισθολογική εξέλιξη συνοδευόμενη από φωτοαντίγραφα των βεβαιώσεων προϋπηρεσίας για κάθε έτος ξεχωριστά (όχι εκτυπωμένη συνολική προϋπηρεσία από το ΟΠΣΥΔ) στις οποίες θα αναγράφονται: (α) απόφαση πρόσληψης και απόλυσης, (β) βεβαίωση από τον φορέα απασχόλησης στην οποία θα προκύπτει η ιδιότητα με την οποία υπηρέτησαν, η σχέση εργασίας, το ωράριο (πλήρες ή μειωμένο), το υποχρεωτικό πλήρες ωράριο σε περίπτωση εργασίας με μειωμένο ωράριο, η διάρκεια της προϋπηρεσίας και (γ) βεβαίωση στην οποία να αναφέρεται η νομική μορφή του φορέα απασχόλησης καθώς και αν υπάγεται στο πεδίο εφαρμογής της παρ. 1, του άρθρου 7 του Ν. 4354/2015.

  18. Μηχανογραφημένη κατάσταση ενσήμων (από κατάστημα Ι.Κ.Α. ή εκτυπωμένη από την ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ), εφόσον υπάρχει προϋπηρεσία.

  19. Υπεύθυνη δήλωση για μόνιμο διορισμό.

  20. Στοιχεία Υπαλλήλου – Υπεύθυνη Δήλωση.

  21. Υπεύθυνη Δήλωση επιλογής φορέα ασφάλισης.

  22. Υπεύθυνη δήλωση οικογενειακού επιδόματος.

 

ΕΓΓΡΑΦΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

 8. ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ

9. ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΑ - ΙΣΟΤΙΜΙΑ ΤΙΤΛΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

Pin It