Αγαπητοί  φίλοι και συνεργάτες,

 

Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή σας καλούμε να παρευρεθείτε στην επιστημονική ημερίδα με τίτλο «Ημερίδα Ευαισθητοποίησης Εκπαιδευτικών και Ειδικών Ψυχικής Υγείας για τον Σχολικό Εκφοβισμό» που διοργανώνει η Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου (Ε.Ψ.Υ.Π.Ε) με τη συμμετοχή του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

 

Κεντρικό θέμα της ημερίδας θα αποτελέσει το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού  και οι τρόποι  για την πρόληψη και την αντιμετώπιση του, βάσει  των πολύχρονων ερευνητικών και επιστημονικών  δράσεων που έχουν αναπτύξει οι δύο Φορείς. Παράλληλα θα παρουσιαστούν και ανάλογα προγράμματα ή παρεμβάσεις που υλοποιούνται από άλλους Φορείς ή Πανεπιστημιακά Τμήματα.  Στόχος της ημερίδας μέσα από τις εισηγήσεις και τις ομάδες εργασίας (εργαστήρια) διαμέσου βιωματικής εκπαίδευσης είναι να αποτελέσει ένα δημιουργικό πεδίο ενημέρωσης που θα δώσει αφορμή για εποικοδομητικό και επιστημονικό διάλογο πάνω σε θέματα που αφορούν στους μαθητές, στις οικογένειες τους και στους εκπαιδευτικούς.

 

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15 Ιουνίου 2013, στο ξενοδοχείο Mediterranean Palace (Σαλαμίνος 3, Θεσσαλονίκη) με ελεύθερη είσοδο για όλους τους ενδιαφερόμενους (εκπαιδευτικούς, ειδικούς ψυχικής υγείας κ.α). Η γνωστοποίηση της επιστημονικής ημερίδας στην εκπαιδευτική κοινότητα μπορεί να συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση όσο το δυνατό μεγαλύτερου μέρους της, μέσω της συμμετοχής σε αυτήν. Για τον λόγο αυτό,  παρακαλούμε να προωθήσετε και να κοινοποιήσετε αρμοδίως το Δελτίο Τύπου που επισυνάπτεται.

 

Η Ε.Ψ.Υ.Π.Ε έχοντας συμπληρώσει 22 χρόνια ενεργού δράσης έχει αναπτύξει ένα Δίκτυο υπηρεσιών για την ψυχική υγεία παιδιών/εφήβων, ενώ μέσα από τα προγράμματα της συμβάλλει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση γονέων, εκπαιδευτικών και ειδικών ψυχικής υγείας. Είναι σημαντικό, ειδικά στις μέρες μας με τις δύσκολες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες που όλοι μας βιώνουμε, να βρεθούμε κοντά στα παιδιά/εφήβους και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

 

Με εκτίμηση

 

J. Tsiantis, MD, DPM, FRC Psych

Professor of Child Psychiatry

Scientific Director of the Association for the Psychosocial Health of Children & Adolescents (A.P.H.C.A.)

Psychoanatytic Psychotherapist

Chairman of the European Union of Medical Specialists (UEMS), Section of Child & Adolescent Psychiatry

 

19, Ag. Ioannou Theologou str. 15561 Holargos, Athens , Greece

Tel: +30 210 65 46 524 Tel/Fax: +30 210 65 22 396

Εmail: itsianti@med.uoa.gr

 

PA of Professor Tsiantis: Amalia Zlatintsi

Tel:  +30 210 6546524, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

  Attachments_201367.zip

Pin It