Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί κατά την ημέρα ανάληψης υπηρεσίας τους στο σχολείο που θα τοποθετηθούν οφείλουν:

 

1. να συμπληρώσουν τα συνημμένα έντυπα (το Απογραφικό Δελτίο, Υπεύθυνες Δηλώσεις, Αιτήσεις), με ημερομηνία την ημερομηνία που θα αναλάβουν υπηρεσία.

2. να προσκομίσουν:

  • Πρόσφατες πρωτότυπες Γνωματεύσεις: α) Παθολόγου ή γενικού ιατρού και β) Ψυχιάτρου, είτε του Δημοσίου είτε ιδιωτών, με τις οποίες πιστοποιείται η υγεία και η φυσική και ψυχική καταλληλότητα των υποψηφίων εκπαιδευτικών να ασκήσουν διδακτικά καθήκοντα.
  • Αντίγραφο των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας.
  • Πτυχίο σπουδών (στο οποίο να αναφέρεται ο βαθμός πτυχίου) και φωτοαντίγραφο του πιστοποιητικού παιδαγωγικής επάρκειας όταν υπάρχει.
  • Σε περίπτωση ξενόγλωσσου πτυχίου απαιτείται το ξενόγλωσσο πτυχίο, η μετάφραση του, η ισοτιμία/αντιστοιχία από το ΔΟΑΤΑΠ και απολυτήριο Λυκείου.
  • Μεταπτυχιακό/Διδακτορικό Δίπλωμα (εφόσον υπάρχει).
  • Σε περίπτωση ξενόγλωσσου μεταπτυχιακού/διδακτορικού απαιτείται η φωτοτυπία του ξενόγλωσσου μεταπτυχιακού τίτλου, η μετάφραση του και η ισοτιμία/αντιστοιχία από ΔΟΑΤΑΠ.
  • Σεμινάριο 400 ωρών (εάν υπάρχει και μόνο για τις προσλήψεις της Ειδικής Αγωγής)
  • Πιστοποιητικό έγγραφο για το Α.Φ.Μ. και τη Δ.Ο.Υ. (φωτοτυπία εκκαθαριστικού ή Βεβαίωσης απόδοσης ΑΦΜ)
  • Α.Μ.Α. (Αριθμός Μητρώου Ασφάλισης) (π.χ. φωτοτυπία της 1ης σελίδας του Βιβλιαρίου Κοινωνικής ασφάλισης) και Α.Μ.Κ.Α.
  • Αριθμός λογαριασμού τραπέζης ( φωτοτυπία της πρώτης σελίδας του βιβλιαρίου τράπεζας όπου θα αναγράφεται καθαρά ο ΙΒΑΝ και ο αναπληρωτής θα είναι ο πρώτος δικαιούχος).
  • Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (μόνο εάν είστε έγγαμοι ή/και με ανήλικα τέκνα). Σε περίπτωση τέκνου σπουδάζοντος ή υπηρετούντος τη στρατιωτική θητεία απαιτούνται και οι αντίστοιχες βεβαιώσεις φοίτησης ή υπηρέτησης.
  • Πιστοποιητικό στρατολογίας τύπου Α (εάν υπάρχει)
  • Βεβαιώσεις προϋπηρεσίας για κάθε έτος ξεχωριστά από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης (και όχι εκτυπωμένη συνολική προϋπηρεσία από το ΟΠΣΥΔ) ή άλλους φορείς.
  • Μηχανογραφημένη κατάσταση ενσήμων (από κατάστημα Ι.Κ.Α. ή από την ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ)

ΠΡΟΣΟΧΗ: Βεβαιώσεις προϋπηρεσίας από Τ.Ε.Ι. και Ι.Ε.Κ. (θα γίνονται δεκτές μόνο όσες αναγράφουν τις ώρες ανά μήνα και όχι συγκεντρωτικά ώρες ανά εξάμηνο). Βεβαιώσεις προϋπηρεσιών σε Ν.Π.Ι.Δ. ή άλλους φορείς θα γίνονται δεκτές μόνο όσες έχουν πλήρη στοιχεία (αποφάσεις πρόσληψης και απόλυσης, η ιδιότητα με την οποία υπηρετήσατε, η σχέση εργασίας, το ωράριο εργασίας – πλήρες ή μειωμένο – η νομική μορφή του φορέα, η διάρκεια της προϋπηρεσίας βεβαίωση που να αναφέρει ότι εμπίπτουν στις διατάξεις του Ν.4354/2015 κ.α.)

Για όλες τις βεβαιώσεις προϋπηρεσίας που καταθέτουν οι αναπληρωτές πρέπει να προσκομίσουν τα σχετικά ένσημα ή βεβαιώσεις ασφαλιστικού φορέα που αποδεικνύουν ότι για το χρονικό διάστημα για το οποίο προσφέρθηκε η προϋπηρεσία ήταν ασφαλισμένος/η.

(Για περίοδο ασφάλισης μέχρι 31/12/2001 υποβάλλονται τα Ατομικά Δελτία Εισφορών ή βεβαίωση του ΙΚΑ όπου αναγράφεται η χρονική περίοδος ασφάλισης, ο συνολικός αριθμός ημερών ασφάλισης, το ονοματεπώνυμο του εργοδότη και η δραστηριότητά του. Για περίοδο ασφάλισης από 01/01/2002 και μετά, υποβάλλεται ο Ατομικός Λογαριασμός Ασφαλισμένου που εκδίδεται άμεσα από το ΙΚΑ (δηλαδή μια απλή εκτύπωση των ενσήμων από 01/01/2002 έως σήμερα).

  • Πιστοποιητικό αναπηρίας (εφόσον υπάρχει).

Επισημαίνεται ότι κατά την ημερομηνία ανάληψης υπηρεσίας οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να μη δεσμεύονται από ιδιότητες όπως: συμμετοχή σε εταιρείες, εμπορική δραστηριότητα, ιδιοκτησία ή/και διδασκαλία σε φροντιστήριο, εργάζονται με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου σε Δ/νση Εκπαίδευσης ή με κάποιο πρόγραμμα συγχρηματοδοτούμενο από ΕΚΤ ή είναι εργαζόμενοι και ασφαλισμένοι σε ΟΑΕΕ.

 

Αιτήσεις αναπληρωτών τακτικού και ΠΔΕ

Αιτήσεις αναπληρωτών ΕΣΠΑ

 

 

Pin It