Ενδοοικογενειακή βία - Ανθρώπινα Δικαιώματα

Σας προσκαλώ και σας αποστέλλω δελτίο τύπου και αφίσα για την ημερίδα που διοργανώνει ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων Β/θμιας Εκπ/σης Θεσπρωτίας σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας - "ΑΡΙΑΔΝΗ", τη Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου και ώρα 5:30΄μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ηγουμενίτσας - "ΠΑΝΘΕΟΝ", με την παράκληση να το αναρτήσετε στα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα σας, για ενημέρωση του κόσμου.

Η παρουσία όλων σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη συνδρομή σας.

Με εκτίμηση,

Κοτσώνη Αλεξάνδρα

Υπεύθυνη του Σ.Σ.Ν. Β/θμιας Εκπ/σης Θεσπρωτίας και Πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης  "ΑΡΙΑΔΝΗ"

Δείτε την Αφίσα εδώ.

Δείτε το δελτίο τύπου εδώ.

Αυτό ήταν το θέμα της ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ηγουμενίτσας, την Πέμπτη, 28 Μαΐου 2015 και ώρα 10 π.μ., με Δημοτικούς Συμβούλους εκλεγμένους μαθητές ? ενεργούς πολίτες, στο πλαίσιο του προγράμματος «Μαθητής - Ενεργός Πολίτης». Τη συγκεκριμένη δράση οργάνωσε το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας - «ΑΡΙΑΔΝΗ», σε συνεργασία με το Δήμο Ηγουμενίτσας, τη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Θεσπρωτίας και το Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων Β/θμιας Εκπ/σης Θεσπρωτίας.

Πρόσκληση

 

ΗΜΕΡΙΔΑ για την ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 6:30΄μ.μ.

στο Συνεδριακό Κέντρο Τοπικής Κοινότητας Πέρδικας Δήμου Ηγουμενίτσας-

Διαφάνεια1

apologismosdrasewn_2012-2013.doc

Σας προσκαλούμε στην παιδαγωγική ημερίδα, με θέμα τη "Συναισθηματική νοημοσύνη-Προβλήματα τάξης-Διαχείριση κρίσεων", που συνδιοργανώνει η Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων & Παιδαγωγικής Ευθύνης με το Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων Θεσπρωτίας, την Τετάρτη, 17 Απριλίου και ώρα 6 μ.μ. στην  αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας.
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

Κοτσώνη Αλεξάνδρα - Υπεύθυνη Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Θεσπρωτίας

Συναισθηματική_νοημοσύνη.doc

Σας αποστέλλουμε έγγραφο της εταιρείας Ελλήνων Σχολικών Ψυχολόγων, για την αντιμετώπιση κρίσεων, τις πρώτες 48 ώρες, σε περιπτώσεις σοβαρού ατυχήματος, τραγωδίας, σεισμού ή τρομοκρατικής επίθεσης, με την παράκληση να το διαβιβάσετε σε όλα τα σχολεία αρμοδιότητάς σας για να το αναρτήσουν στους πίνακες ανακοινώσεων, ώστε να ενημερωθούν όλοι οι εκπαιδευτικοί .

Η Υπεύθυνη του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Θεσπρωτίας, Κοτσώνη Αλεξάνδρα

ΕΛΛΗΝΩΝ_ΣΧΟΛΙΚΩΝ_ΨΥΧΟΛΟ_ΓΩΝ_ΕΤΑΙΡΕΙΑ.doc

Οδηγίες_αντιμετώπισης_κ_ρίσεων_-_Εταιρεία_Ελλήνω_ν_Σχολικών_Ψυχολόγων.doc

Σας προσκαλούμε στην Ημερίδα που συνδιοργανώνουν η Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας, ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων και το Τμήμα Πληροφορικής του Αλεξάνδρειου Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης, με θέμα:

Τετάρτη, 6 Μαρτίου 2013

Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ηγουμενίτσας ? «ΠΑΝΘΕΟΝ »   -   ώρα 8 μ.μ.

ΟΜΙΛΗΤΕΣ:

-Αθανασίου Ελεάνα, Ψυχολόγος Κέντρου Ψυχικής Υγείας Ηγ/τσας

Η Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας, ο Δήμος Ηγουμενίτσας και ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων Θεσπρωτίας, συνδιοργανώνουν:

ΗΜΕΡΙΔΑ

το Σάββατο, 9 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 18:00, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ηγουμενίτσας -«ΠΑΝΘΕΟΝ» με θέμα:

H Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας, ο Δήμος Ηγουμενίτσας και ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων Θεσπρωτίας, συνδιοργανώνουν ΗΜΕΡΙΔΑ το Σάββατο, 2 Μαρτίου 2013 και ώρα 6 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ηγουμενίτσας-«ΠΑΝΘΕΟΝ», με θέμα: «Γνωρίζοντας τον αυτισμό»

Δείτε περισσότερα

Σας γνωστοποιούμε ότι με την έναρξη λειτουργίας του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων στη Θεσπρωτία (την 1/10/2012) εστάλη ενημερωτικό δελτίο τύπου στα τοπικά Μ.Μ.Ε. και στα σχολεία του νομού και διοργανώθηκε συνάντηση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ψυχικής και ψυχοκοινωνικής υγείας, στο γραφείο του Σ.Σ.Ν. (Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης, Ευροίας 1, Τ.Κ. 461 00 Ηγουμενίτσα) για γνωριμία, δικτύωση και συντονισμό δράσεων από κοινού.

Κατόπιν και επιθυμίας των υπευθύνων των φορέων ψυχικής και ψυχοκοινωνικής υγείας του νομού μας, σας προσκαλούμε σε δια ζώσης συγκέντρωση, στο χώρο του Κέντρου Ψυχικής Υγείας (Νέο Λιμάνι, Λαδοχώρι, όπισθεν κατ/τος EXPERT), την Πέμπτη, 8/11/2012 και ώρα 10 π.μ., για ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών σε θέματα που αφορούν τη διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού, την απώλεια και το θρήνο, τη σχολική και ενδοοικογενειακή βία, τη διαχείριση θυμού και συναισθημάτων και εν γένει σε θέματα που άπτονται της συμβουλευτικής στήριξης των εκπαιδευτικών, των μαθητών, των γονέων, προκειμένου να συντονιστούμε και να προγραμματίσουμε δράσεις, από κοινού και αποτελεσματικά, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς.

Σε συνέχεια των τηλεφωνικών μας επικοινωνιών, σας προσκαλούμε και σε δια ζώσης συγκέντρωση, στα γραφεία της υπηρεσίας μας, την Τρίτη, 16/10/2012 και ώρα 11 π.μ., προκειμένου να συντονιστούμε και να δράσουμε, από κοινού και αποτελεσματικά, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς σε θέματα υγείας και ψυχικής υγείας των νέων αλλά και των γονέων του νομού μας.

Ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων, στο πλαίσιο δράσης του, αφουγκραζόμενος καινούριες ανάγκες της κοινότητας, σχεδιάζει να οργανώσει σεμινάριο πατεράδων, τριών συναντήσεων, κάθε Τετάρτη 5-8 μ.μ., αρχής γενομένης από την Τετάρτη, 13/2/2013, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας.