Παρακαλούνται άπαντες οι εκπαιδευτικοί που δεν έχουν τοποθετηθεί οριστικά σε σχολική μονάδα, να υποβάλουν αίτηση τοποθέτησης, όπως αναφέρεται στην επισυναπτόμενη εγκύκλιο. Αίτηση υποβάλλουν και οι εκπαιδευτικοί που δεν έχουν συμπληρώσει πλήρες έτος στην περιοχή οργανικής τους θέσης, καθώς και οι εκπαιδευτικοί χωρίς οργανική θέση που υπηρετούν με θητεία και παράταση αυτής σε Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία, σύμφωνα με τις παρ. 4 και 5 του άρθ. 62 του ν. 4692/2020 (111Α΄), όπως συμπληρώθηκε με τον ν. 4713/2020 (147Α΄).

Οι αιτήσεις υποβάλλονται, από 04-11-2020 έως 17-11-2020 και ώρα 15:00, μέσω του Online Συστήματος Διαχείρισης Μητρώου Εκπαιδευτικών και Υποβολής Αιτήσεων Μεταθέσεων (https://teachers.minedu.gov.gr)

Η παραπάνω προθεσμία είναι αποκλειστική και ισχύει για όλες τις κατηγορίες μεταθέσεων, εκτός από τις αμοιβαίες για τις οποίες η αίτηση υποβάλλεται μέσα σε 15 ημέρες από την ανακοίνωση των μεταθέσεων. Μέσα στην ίδια προθεσμία υποβάλλονται και οι αιτήσεις οριστικής τοποθέτησης και βελτίωσης, χωρίς να αναγράφονται προτιμήσεις συγκεκριμένων σχολείων.

Εφιστούμε την προσοχή ως προς :

a) την λεπτομερή ανάγνωση της εγκυκλίου καθώς τα στοιχεία που δηλώνονται στην αίτηση μετάθεσης έχουν την έννοια της υπεύθυνης δήλωσης, με βάση τα οριζόμενα στο άρθρο 8 του ν. 1599/1986 (75Α΄) και ψευδής δήλωση συνεπάγεται κυρώσεις που προβλέπονται από την παράγραφο 6 του άρθρου 22 του ίδιου νόμου.

b) τον τρόπο αποστολής ή υποβολής των δικαιολογητικών. Τα απαραίτητα δικαιολογητικά πρέπει να αποσταλούν ή υποβληθούν έως την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων αποκλειστικά και μόνο με τη διαδικασία που περιγράφεται στην εγκύκλιο. 

ΔΕΝ θα ληφθούν υπόψη:

▪ Δικαιολογητικά που υποβάλλονται εκπρόθεσμα.

▪ Δικαιολογητικά που θα υποβληθούν με διαφορετική διαδικασία από αυτή που ορίζεται.

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ ΔΕ 2020-2021

Pin It