Εκτύπωση
Κατηγορία: Νέα ΔΔΕ Θεσπρωτίας
Εμφανίσεις: 433

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι και συνεργάτες,

 αγαπητοί γονείς & μαθητές,

με το παρόν αποχαιρετιστήριο μήνυμα, σήμερα 23-03-2021, κλείνει ουσιαστικά ο κύκλος, ως Διευθυντής της Β/θμιας Εκπ/σης Θεσπρωτίας, ύστερα από πέντε και πλέον  δύσκολα, παράλληλα δε, δημιουργικά χρόνια.

Σ’ όλη τη διάρκεια της θητείας μου είχα ως γνώμονα τις αρχές μου από τις οποίες θεωρώ ότι δεν παρεξέκλινα στο ελάχιστο. Σε αυτό το πλαίσιο ακολούθησα ένα μοντέλο διοίκησης ανοιχτό, συνεργατικό, με σεβασμό σε κάθε μέλος της εκπαιδευτικής κοινότητας Μέλημά μου ήταν η προαγωγή μιας δημοκρατικής εκπαίδευσης και διοίκησης  χωρίς διακρίσεις και στεγανά που να αφουγκράζεται τις ανάγκες ιδιαίτερα των πιο ευάλωτων και αδύναμων. Προσπάθησα να σταθώ δίπλα και ήμουν διαθέσιμος οποιαδήποτε στιγμή σε κάθε μαθητή. σε κάθε γονιό, σε κάθε εκπαιδευτικό και σε κάθε πολίτη που με χρειάστηκε.

Τα πέντε  αυτά χρόνια, όλοι μαζί, μέσα σε δύσκολες και αντίξοες συνθήκες, δουλέψαμε έχοντας ως μέλημά μας την ποιοτική εκπαίδευση και την απρόσκοπτη πρόσβαση όλων των μαθητών σε αυτή. Επίσης, σταθήκαμε δίπλα και υπερασπιστήκαμε τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών που επλήγησαν στο διάστημα της κρίσης. Μοιραστήκαμε τη χαρά επιτυχιών και αποκατάστασης αδικιών. Δεν έλειψαν οι συγκρούσεις και οι αντιπαραθέσεις με όρους πολιτικούς, με επιχειρήματα και ιδέες, πάντα, για το καλό της εκπαίδευσης.

Δοκιμάστηκαν οι αντοχές μας και η αποτελεσματικότητα, τόσο με  την οικονομική και κοινωνική κρίση, αλλά και την πανδημία λόγω του COVID 19.

Προφανώς υπήρξαν και λάθη των οποίων, ως επικεφαλής και ως όφειλα, ανέλαβα πλήρως την ευθύνη, όταν χρειάστηκε  με θάρρος, τιμιότητα και προσπάθεια διόρθωσής τους.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια όλους όσοι μας εμπιστεύτηκαν και στήριξαν την προσπάθειά μας για τη δημιουργία απρόσκοπτης  συνεργασίας μεταξύ της κεντρικής διοικητικής δομής εκπαίδευσης και τα ίδια τα σχολεία. Σ’ αυτήν την προσπάθεια πολύτιμοι συνεργάτες μου στάθηκαν οι εργαζόμενοι στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης , Διευθυντές σχολικών μονάδων, Σχολικοί Σύμβουλοι, τα μέλη του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, συνεργάτες  από τις ειδικές δομές υποστήριξης που διαθέτει η υπηρεσία μας, δημόσιοι λειτουργοί, η Προϊσταμένη  αρχή και η Δημοτική αρχή.

Σας ευχαριστώ όλους και έναν-έναν χωριστά

Εύχομαι καλή επιτυχία στον νέο Διευθυντή Εκπαίδευσης Ευάγγελο Κοσιώρη, που αναλαμβάνει σήμερα.

Ο αγώνας για την παιδεία συνεχίζεται, «τραβάμε το σκοινί ακόμα πιο κει και προχωράμε  ένα βήμα πιο πέρα» αφού « το ταξίδι δεν έχει τέλος».

Με εκτίμηση  

Κοτσίνας Γιώργος

Φυσικός