Μέσω της ιστοσελίδας https://e-mathiteia.minedu.gov.gr/ (Διεπαφή Επιχειρήσεων), οι φορείς του Ιδιωτικού Τομέα που επιθυμούν να προσφέρουν θέσεις Μαθητείας στο Μεταλυκειακό Έτος-Τάξη Μαθητείας 2024-2025, μπορούν να καταχωρήσουν ηλεκτρονικά τη διάθεση ελεύθερων θέσεων Μαθητείας. Η ηλεκτρονική καταχώρηση θα είναι διαθέσιμη μέχρι την Κυριακή 01/09/2024 και ώρα 23:59.

Το Μεταλυκειακό Έτος – Τάξη Μαθητείας είναι προαιρετικό και απευθύνεται σε αποφοίτους Λυκείου που έχουν πτυχίο ΕΠΑΛ. Σ’ αυτό εφαρμόζεται η μεθοδολογία της Μαθητείας, η οποία περιλαμβάνει: α) Μαθητεία με εκπαίδευση σε εργασιακό χώρο του ιδιωτικού ή του ευρύτερου δημόσιου τομέα και β) εργαστηριακά μαθήματα ειδικότητας που πραγματοποιούνται στο σχολείο. Οι μαθητευόμενοι αποκτούν εργασιακή εμπειρία σε πραγματικές συνθήκες εργασίας και επιπλέον εφόδια στην ειδικότητα που έχουν επιλέξει ενώ συνεργάζονται με επαγγελματίες του κλάδου. Οι μαθητευόμενοι ολοκληρώνοντας το Μεταλυκειακό Έτος – Τάξη Μαθητείας, μπορούν να αποκτήσουν Δίπλωμα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Επιπέδου πέντε (5) του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων μετά από επιτυχή συμμετοχή σε εξετάσεις πιστοποίησης που διενεργούνται από τον ΕΟΠΠΕΠ.

Η Μαθητεία αποφέρει οφέλη στους μαθητευόμενους καθώς αποκτούν σημαντική εργασιακή εμπειρία και αναπτύσσουν δεξιότητες που ζητά η αγορά εργασίας. Οφέλη έχουν και οι φορείς που προσφέρουν θέσεις Μαθητείας καθώς έχουν την ευκαιρία να επενδύσουν σε νέο ανθρώπινο δυναμικό και να παρέχουν τις γνώσεις και δεξιότητες που έχει ανάγκη η αγορά εργασίας ανά επαγγελματική δραστηριότητα. Επίσης, σημαντικό είναι για τους φορείς ότι το κόστος της επένδυσης σε νέους μαθητευόμενους είναι χαμηλό, καθώς επιβαρύνονται μόνο με τις ασφαλιστικές εισφορές του μαθητευόμενου.

Οι ειδικότητες Μεταλυκειακού Έτους – Τάξη Μαθητείας ΕΠΑ.Λ. που λειτουργούν στα ΕΠΑΛ της Π.Ε. Θεσπρωτίας στις οποίες μπορούν να προσφερθούν θέσεις Μαθητείας από τους ενδιαφερόμενους φορείς είναι:

Τεχνικός Φυτικής Παραγωγής - Υπάλληλος Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών - Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων και Δικτύων - Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ψύξης, Αερισμού και Κλιματισμού - Τεχνικός Οχημάτων - Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής - Τεχνικός Δομικών Έργων και Γεωπληροφορικής - Βοηθός Νοσηλευτή - Βοηθός Φαρμακείου - Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων - Αισθητικής Τέχνης - Κομμωτικής Τέχνης

Σχετικά: 1) ενημερωτικό σημείωμα για ιδιώτες, 2) οδηγός υποβολής θέσεων Μαθητείας

Περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις: Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης (ΠΕΔΙΕΚ) Ηπείρου 2651083980, Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΔΕ) Θεσπρωτίας 2665023777 (εσ. 116).

 

 

 

 

Ο Διευθυντής και το προσωπικό της Δ.Δ.Ε Θεσπρωτίας αποχαιρετούν τον συνάδελφο Νάκο Χρήστο, συνταξιούχο εκπαιδευτικό κλ ΠΕ03, πρώην Διευθυντή του 2ου ΓΕΛ Ηγουμενίτσας με μακρά θητεία ως πρόεδρος και αιρετός της Ε.Λ.Μ.Ε Θεσπρωτίας και σημαντική προσφορά στην Δημόσια Εκπαίδευση.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του, στους οικείους και φίλους του.

Για την απόφαση της οργανικής τοποθέτησης των εκπαιδευτικών στα εναπομείναντα οργανικά κενά, πατήστε εδώ.

Οι εκπαιδευτικοί καλούνται να παρουσιαστούν στις νέες οργανικές τους θέσεις με τη λήξη του τρέχοντος διδακτικού έτους.Αγαπητές μαθήτριες, αγαπητοί μαθητές,

Με την έναρξη των Πανελλαδικών εξετάσεων, θα ήθελα να σας απευθύνω τις θερμότερες ευχές μου για καλή επιτυχία.

Καθ' όλη τη διάρκεια της εκπαιδευτικής σας διαδρομής, έχετε εργαστεί με αφοσίωση και επιμονή, και τώρα βρίσκεστε στο κατώφλι ενός σημαντικού σταδίου που θα καθορίσει το μέλλον σας.

 Οι εξετάσεις αυτές δεν είναι μόνο μια δοκιμασία των γνώσεων σας, αλλά και μια ευκαιρία να αποδείξετε στον εαυτό σας και στους άλλους τις ικανότητες και την αντοχή σας. Η προετοιμασία σας, η μεθοδικότητά σας και η ψυχραιμία σας θα είναι οι σύμμαχοί σας σε αυτή τη διαδικασία.

Η στήριξη από τους γονείς σας και τις οικογένειές σας είναι άξια ευγνωμοσύνης και συμβάλει τα μέγιστα στην επιτυχία σας.

Η συμβολή των εκπαιδευτικών μας, η αφοσίωση και αδιάκοπη υποστήριξη τους είναι πολύτιμες και αποτελούν τμήμα των προσπαθειών σας.

Να θυμάστε ότι, ανεξαρτήτως των αποτελεσμάτων, η συμμετοχή σας στις Πανελλαδικές εξετάσεις είναι ήδη μια μεγάλη επιτυχία και ένα σημαντικό βήμα στην πορεία της ζωής σας. Ακολουθήστε τα όνειρά σας με θάρρος και αυτοπεποίθηση.


Καλή επιτυχία σε όλους σας!

Ο Διευθυντής της Δ.Δ.Ε. Θεσπρωτίας

Μητσιώνης Βασίλειος

Ανακοινώνονται παρακάτω τροποποιήσεις για τις 4581/8-9-2023 (ΑΔΑ: 6ΜΧΘ46ΝΚΠΔ-ΒΘΡ) και 200/12-1-2024 (ΑΔΑ: 928Φ46ΝΚΠΔ-3ΛΖ), αποφάσεις τοποθέτησης-διάθεσης αναπληρωτών εκπαιδευτικών μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ και αναπληρωτών εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ αντίστοιχα σε Σχολικές Μονάδες της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας στο πλαίσιο των πράξεων του ΕΣΠΑ 2021-2027.

Τροποποίηση_Ψ5ΡΡ46ΝΚΠΔ-47Μ

Τροποποίηση_ΨΓ7Ω46ΝΚΠΔ-Χ8Β

θερινό σχολείο φυσικών επιστημών διόρθωση

Ο Διευθυντής, οι υπάλληλοι της Β/θμιας Εκ/σης Θεσπρωτίας και όλοι οι εκπαιδευτικοί αποχαιρετούν με βαθιά θλίψη τον μαθητή της Β’ Λυκείου του ΓΕΛ Φιλιατών, που έφυγε τόσο νέος και απρόσμενα την Πέμπτη 9 Μαΐου 2024.

Θερμά συλλυπητήρια στους συγγενείς και στους συμμαθητές του για τον τόσο άδικο και πρόωρο χαμό του.

Σας ενημερώνουμε ότι την Τρίτη 30 Απριλίου 2024 η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα είναι κλειστή λόγω της αργίας της εορτής του Πολιούχου της Θεσπρωτίας Αγίου Δονάτου.

 

 

 

 

Ανακοινοποίηση στο ορθό ως προς την οργανική θέση του εκπαιδευτικού Ψάλτη Στυλιανού κλάδου ΠΕ03 (ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ Δ.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ).

Ανακοινοποίηση_πίνακα

 

 

 

Από 28/03/2024 μέχρι και 01/04/2024 θα υποβάλλονται ενστάσεις και θα μπορεί στο διάστημα αυτό να γίνει διόρθωση των ηλεκτρονικών αιτήσεων στην περίπτωση δικαίωσης από το αρμόδιο ΠΥΣΔΕ.

Διαβιβαστικό_πινάκων_μετάθεσης_οριστικής_βελτίωσης_ΕΑΕ

Κατάλογος_οριστική_βελτίωση_ΣΜΕΑΕ

Από 28/03/2024 μέχρι και 01/04/2024 θα υποβάλλονται ενστάσεις και θα μπορεί στο διάστημα αυτό να γίνει διόρθωση των ηλεκτρονικών αιτήσεων στην περίπτωση δικαίωσης από το αρμόδιο ΠΥΣΔΕ.

Διαβιβαστικό_πινάκων_μετάθεσης_οριστικής_βελτίωσης

Κατάλογος_οριστική_βελτίωση


Για την απόφαση τοποθέτησης-διάθεσης αναπληρωτών εκπαιδευτικών/ΕΕΠ/ΕΒΠ σε σχολικές μονάδες της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας στο πλαίσιο της Πράξης: «Υποστήριξη εγγραμματισμών και κοινωνικοσυναισθηματικής ανάπτυξης μαθητών Επαγγελματικής Εκπαίδευσης» με Κωδικό ΟΠΣ 6001947 και ένταξη στο Πρόγραμμα «Ανθρώπινο Δυναμικό και Κοινωνική Συνοχή 2021-2027», πατήστε εδώ.

 

 

Για την τροποποίηση της αριθμ. Φ.16.1/6539/22-11-2023 (ΑΔΑ: 6Γ2Ξ46ΝΚΠΔ-1ΔΞ) Απόφασης, όσο αφορά τις ώρες τοποθέτησης/διάθεσης αναπληρώτριας εκπαιδευτικού, πατήστε εδώ.

 

IMG 2876

Σήμερα, 31 Ιανουαρίου 2024, την πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψε η Δ.Δ.Ε. Θεσπρωτίας.
Ο Διευθυντής, κος Μητσιώνης Βασίλειος ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά με υγεία και ευτυχία, προσωπική και οικογενειακή.

IMG 2869 2024

IMG 2866 2024

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ierarxes

Τροποποίηση των με αριθμ. 4718/14-09-2023 (ΑΔΑ: 94ΛΣ46ΝΚΠΔ-ΨΦ4) και με αριθμ. 102/09-01-2024 (ΑΔΑ: ΨΟΗ046ΝΚΠΔ-0Ω5) Αποφάσεων Τοποθέτησης-Διάθεσης αναπληρωτών εκπαιδευτικών/ΕΕΠ/ΕΒΠ σε Σχολικές Μονάδες της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας στο πλαίσιο του Έργου «Πληρωμή Αναπληρωτών και Ωρομισθίων Εκπαιδευτικών, καθώς και Ειδικού Εκπαιδευτικού και Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΕΠ-ΕΒΠ) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων», με Κωδικό ΣΑΕ 2019ΣΕ44520000, Σχολικό Έτος 2023-2024.

Για την απόφαση πατήστε εδώ

Σας κάνουμε γνωστό ότι η επόμενη φάση του 84ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού στα Μαθηματικά «Ο Ευκλείδης» θα διενεργηθεί στο 1ο Ημερήσιο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024 και ώρες 9:00-12:00 π.μ.
 

Αξιολογικός Πίνακας Κατάταξης, μετά τη λήξη προθεσμίας της τοπικής προκήρυξης πρόσληψης ωρομίσθιων εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ79.01/ΤΕ16 ή ιδιωτών εμπειροτεχνών (ΕΜ16) στο Μουσικό Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας για το διδακτικό έτος 2023-2024.

 

 

Αξιολογικός_πίνακας_κατάταξης

Υποκατηγορίες