stivos pan elefteroupoli 2023

Ο Διευθυντής της Δ.Δ.Ε. Θεσπρωτίας συγχαίρει τους μαθητές Νικολέτα Παππά, Ευαγγελία Γκανάρα, Ναταλία Ράπτη, Τίμο Ράπτη, Αθηνά Σιάννη, για τη συμμετοχή τους και τις επιτυχίες τους στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Στίβου ΓΕ.Λ.- ΕΠΑ.Λ. Ελλάδας- Κύπρου που διεξήχθη στην Ελευθερούπολη Καβάλας. Ευχαριστεί επίσης τους συνοδούς εκπαιδευτικούς Θωμάζο Δημήτριο και Τσόδουλου Ελπινίκη για την υποστήριξη τους στην προσπάθεια των μαθητών.
Την αποστολή συνόδευσε και ο εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής Βιρβίλης Κωσταντίνος ως εκπρόσωπος της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων του Υ.ΠΑΙ.Θ. (Κ.Ο.Ε.Σ.Α.Δ.) τον οποίο και ευχαριστούμε για τη συνεισφορά του στην άρτια διοργάνωση των αγώνων.
Ευχόμαστε καλή επιτυχία στους επόμενους αγώνες σας!

 

stivos pan elefteroupoli 2023 img2

Έγκριση του Μαθητικού Διαδικτυακού Φεστιβάλ με τίτλο: «Science United Festival-Πρόγραμμα Ενωμένη Επιστήμη», το οποίο απευθύνεται σε μαθητές/τριες Π.Ε. και Δ.Ε. (Γυμνάσια) της χώρας, για το σχολικό έτος 2022-2023.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ_SCIENCE_UNITED_PROJECT.pdf

ΣΥΝ_3_ΤΣΙΚΑΛΑΚΗ_SCIENCE_UNITED_FESTIVAL_64774.pdf

 

 

 

 

Ο Διευθυντής και οι υπάλληλοι της Β/θμιας Εκ/σης Θεσπρωτίας καθώς και όλοι οι εκπαιδευτικοί, αποχαιρετούν με βαθιά θλίψη τον συνάδελφό τους Χρήστο Τζέγκα, εκπαιδευτικό κλάδου ΠΕ04.01 (Φυσικός), που έφυγε τόσο νέος και απρόσμενα το πρωί του Σαββάτου 29/10/2022.

Θερμά συλληπητήρια στη σύζυγο, στα τέκνα και στους υπόλοιπους συγγενείς για τον τόσο άδικο και πρόωρο χαμό του.

Ας είναι "μακαρία η οδός"

Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει αύριο, 1 Νοεμβρίου 2022, στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα στην Ηγουμενίτσα στις 12:30 η ώρα.

ΕΞΕ_-_114153_-_2022_Παγκόσμια_Ημέρα_Εκπαιδευτικού

Πρόσκληση_εκπαιδευτικών

Αγαπητές  μαθήτριες, Αγαπητοί μαθητές.

Αγαπητοί συνάδελφοι και συναδέλφισσες.

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες

Μια ακόμη σχολική χρονιά ξεκινά σήμερα. Όπως συμβαίνει πάντα, κάθε νέα αρχή συνοδεύεται από ελπίδα, προσδοκία, και δημιουργική διάθεση. Όλοι μας ευελπιστούμε η νέα σχολική χρονιά να περιέχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που θα την κάνουν καλύτερη από την προηγούμενη.

Θα προσπαθήσουμε φέτος ακόμη περισσότερο να καταστήσουμε τη μάθηση για όλους τους μαθητές και μαθήτριες μας πιο ουσιαστική και ενδιαφέρουσα. Με σκληρή και συστηματική δουλειά, με υπευθυνότητα, θάρρος και υψηλό αίσθημα ευθύνης, χαρακτηριστικά της εκπαιδευτικής μας κοινότητας, το πρόσημο σε γνώσεις, δεξιότητες συμπεριφορές και αξίες για κάθε μαθητή και μαθήτρια δεν μπορεί παρά να είναι θετικό.

Καλώ γονείς και κηδεμόνες να συμμετέχουν στην σχολική ζωή αναπτύσσοντας σχέσεις εμπιστοσύνης με τους εκπαιδευτικούς και να συμπαρασταθούν με όλες τους τις δυνάμεις στις προσπάθειες των σχολείων για τον πλουτισμό των γνώσεων, τη ψυχοσωματική ισορροπία και την καλλιέργεια αξιών των μαθητών μας.

Ξεκινώντας με υψηλή πληρότητα εκπαιδευτικού προσωπικού σε όλες τις σχολικές μονάδες, εύχομαι σε όλες και όλους, μια όμορφη, γόνιμη σχολική χρονιά γεμάτη υγεία και χαρά και πρόοδο.

Ο Διευθυντής της Δ.Δ.Ε. Θεσπρωτίας

Βασίλειος Κ. Μητσιώνης

Πληροφορικός-Μαθηματικός MSc

TCA_Ισλανδία

prosklisi_endiaferontos_g_kyklos.pdf

Ο.Λ.Μ.Ε.
Ερμού & Κορνάρου 2
ΤΗΛ: 210 32 30 073
www.olme.gr
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.                                  Αθήνα, 06/07/2022


06-07-2022 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ – ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΩΝ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΑΙΘ ΣΤΟ ΖΟΥΜΠΕΡΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΩΝ


Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Θα λειτουργήσει και φέτος για τους εκπαιδευτικούς μέλη της της Ο.Λ.Μ.Ε., της Δ.Ο.Ε, και των δυο Ομοσπονδιών των Διοικητικών Υπαλλήλων του Υπουργείου Παιδείας η κατασκήνωση στην περιοχή Ζούμπερι του Δήμου
Μαραθώνα.
Οι αιτήσεις θα γίνονται ηλεκτρονικά μέσω του site της ΟΛΜΕ www.olme.gr

Στο πλαίσιο της πράξης «ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΣΤΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ (ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ Β’ ΕΠΙΠΕΔΟΥ Τ.Π.Ε.)», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού – Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», ΕΣΠΑ 2014-2020, δημοσιεύθηκε στην Πύλη Ενημέρωσης της πράξης (https://e-pimorfosi.cti.gr) ανακοίνωση σχετικά με τον Προγραμματισμό Εξετάσεων Πιστοποίησης Α’ επιπέδου ΤΠΕ (Βασικές Δεξιότητες ΤΠΕ) .

Η σχετική ανακοίνωση είναι διαθέσιμη εδώ.

Σας διαβιβάζουμε την πρόσκληση του Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Ηπείρου, κλάδου ΠΕ86, Αθανάσιου Μπασούνα, σε διαδικτυακή ενημερωτική συνάντηση Εκπαιδευτικών Πληροφορικής (ΠΕ86) ΕΠΑ.Λ. στα οποία λειτουργεί Τομέας Πληροφορικής, με θέμα την εφαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων στο ΕΠΑ.Λ..

Διαβιβαστικό_πρόσκλησης_σε_ενημερωτική_συνάντηση.pdf

Πρόσκληση_σε_ενημερωτική_συνάντηση.pdf

Το Ε.Κ.Δ.Δ.Α. και το Υπουργείο Εσωτερικών σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και τη Microsoft, ως μέλη της Εθνικής Συμμαχίας για τις Ψηφιακές Δεξιότητες και την Απασχόληση, σας δίνουν τη δυνατότητα να συμμετέχετε σε εκπαιδευτικά προγράμματα τα οποία στοχεύουν στην ανάπτυξη βασικών και εξειδικευμένων ψηφιακών δεξιοτήτων σε τεχνολογίες cloud. Τα προγράμματα απευθύνονται σε στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με αντικείμενο σπουδών ή εργασίας συναφές με την επιστήμη της πληροφορικής και θα ολοκληρωθούν με τη μέθοδο της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης κατά το χρονικό διάστημα από 01 Απριλίου 2022 έως και 30 Ιουνίου 2022.
Για τα εκπαιδευτικά προγράμματα της Microsoft που θα διεξαχθούν μετά την 30η Ιουνίου, θα αποσταλεί νεότερη πρόσκληση.
Η συμμετοχή στα εκπαιδευτικά προγράμματα παρέχεται δωρεάν, ενώ με το πέρας της εκπαιδευτικής διαδικασίας δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής σε εξετάσεις για την απόκτηση της αντίστοιχης πιστοποίησης της Microsoft χωρίς οικονομική επιβάρυνση των υποψηφίων.
Περισσότερες πληροφορίες για τα προγράμματα αυτά, καθώς και τις προγραμματισμένες ημερομηνίες υλοποίησης μπορείτε να βρείτε στην επισυναπτόμενη πρόσκληση.

prosklisi_microsoft.pdf

Πρόσκληση για το επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα «Διδασκαλία Αντικειμενοστρεφούς Σχεδίασης – Προγραμματισμού στο Λύκειο», που διοργανώνεται από τους ΣΕΕ Πληροφορικής απ’ όλη τη χώρα και το οποίο θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου 2022..

Ενημέρωση: Το υλικό των τριών ημερίδων παρουσίασης καλών διδακτικών πρακτικών για τα Δημοτικά, Γυμνάσια και ΓΕΛ/ΕΠΑΛ, που πραγματοποιήθηκαν από Δεκέμβριο 202 μέχρι Ιανουάριο 2022 είναι αναρτημένο στο ιστολόγιο του ΠΕΚΕΣ Δυτικής Ελλάδας:
https://blogs.sch.gr/pekesde/archives/2734

 

 

Πρόσκληση_σεμιναρίου_Αντικειμενοστρεφούς.pdf

Αγαπητοί χρήστες του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου καλησπέρα,

Διαπιστώνουμε τα ακόλουθα γεγονότα τα οποία αναφέρονται από θιγόμενους ή τις αρχές που διερευνούν σχετικές καταγγελίες. Σημειώνουμε ότι υπάρχουν περιπτώσεις για τις οποίες έχουν επέμβει οι αρμόδιες αρχές, μετά από δραστηριότητα εντός των δικτύων των σχολικών μονάδων που παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα ή μετά από άλλη παράνομη δραστηριότητα.

Το ενημερωτικό φυλλάδιο Ιατρικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας σχετικά με τον εμβολιασμό των μαθητών.

1

2