Με την ανακοίνωση της παρούσας απόφασης, οι εκπαιδευτικοί που διατίθενται για συμπλήρωση του υποχρεωτικού τους ωραρίου υποχρεούνται να επικοινωνήσουν άμεσα με τις σχολικές μονάδες διάθεσης, για να αναλάβουν υπηρεσία από 25/9/2023.
Τροποποιήσεις_Διαθέσεων

Επανακοινοποίηση των αποφάσεων τοποθέτησης-διάθεσης αναπληρωτών/ΕΕΠ/ΕΒΠ σε Σχολικές Μονάδες της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας.Παράλληλη_ΕΕΠ_ΕΒΠ_621446ΝΚΠΔ-Ω9Η

ΠΔΕ_94ΛΣ46ΝΚΠΔ-ΨΦ4

Για την πρόσκληση πατήστε εδώ

Για την αίτηση πατήστε εδώ

Για την Υπεύθυνη δήλωση πατήστε εδώ

Βοηθητικά αρχεία.

1. ν. 4823/21 (ΦΕΚ 136)

2.  Υ.Α Αριθμ. Φ.361.22/68/100287/Ε3 (ΦΕΚ 5426/14-9-2023)

Υπενθυμίζεται οτι η προκήρυξη-πρόσκληση για Υποδιευθυντή/ντες Π.ΕΠΑΛ θα ακολουθήσει με νεότερη ανακοίνωση.

Εορτασμός της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών (https://edl.ecml.at/) στις 26 Σεπτεμβρίου.

Πατήστε εδώ για τις δραστηριότητες του εορτασμού για το έτος 2023-2024.

 

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι/-ες μπορούν να επικοινωνούν με τον φορέα υλοποίησης του προγράμματος μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Ενημερωτικό_προγράμματος

Έγκριση_προγράμματος

Δήλωση_ενδιαφέροντος

Η διαδικασία συμμετοχής στο Δίκτυο διατίθεται στον δικτυακό τόπο: https://edutv.minedu.gov.gr/index.php/media-network

 

Έγκριση Εθνικού Δικτύου

Πρόσκληση προς τα σχολεία

Η υποβολή των αιτήσεων-δηλώσεων, για το σχολικό έτος 2023-2024, γίνεται από την Πέμπτη 21 έως και την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023, στη διαδικτυακή πύλη του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Προσωπικού Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης (ΟΠΣΥΔ).Πρόσκληση_EM16

Νέα διαδικασία υποβολής αιτήσεων απόσπασης εκπαιδευτικών, εξαιρουμένων των ετήσιων κάθε φορά προσκλήσεων υποβολής αιτήσεων απόσπασης, από ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ και σε φορείς και υπηρεσίες του ΥΠΑΙΘΑ.

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά και μόνο ηλεκτρονικά.Ενημέρωση_εκπαιδευτικών_ΟΠΣΥΔ

Τροποποιήσεις στην τοποθέτηση-διάθεση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) και των αναπληρωτών εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης και των μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ.

 

Τροποποίηση_ΠΔΕ_94ΛΣ46ΝΚΠΔ-ΨΦ4

Τροποποίηση_Ειδική_Αγωγή_ΨΕ7646ΝΚΠΔ-ΗΥΠ

Η συμμετοχή σε όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος είναι δωρεάν, κατόπιν αιτήματος.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να απευθύνονται στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή στην ιστοσελίδα https://www.nlg.gr

 

Εθνική_Βιβλιοθήκη_2023-2024

Οι ενδιαφερόμενοι προς εισαγωγή στην Tριτοβάθμια Eκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024 αθλητές/τριες καλούνται να μελετήσουν προσεκτικά την εν λόγω εγκύκλιο και εφόσον υπάγονται στην κατηγορία των αθλητών/τριών, οφείλουν να εκτυπώσουν και να συμπληρώσουν το υπόδειγμα της αίτησης/υπεύθυνης δήλωσης και μαζί με τα λοιπά απαιτούμενα δικαιολογητικά να τα αποστείλουν, ταχυδρομικώς, με συστημένη επιστολή ή courier από την 15η Σεπτεμβρίου έως και τη 25η Σεπτεμβρίου 2023 (25 Σεπτεμβρίου 2023 είναι η καταληκτική ημερομηνία ταχυδρομικής σήμανσης), αποκλειστικά και μόνο στη Διεύθυνση Εξετάσεων και Πιστοποιήσεων του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού για την Επιτροπή Επιλογής Αθλητών, στην ακόλουθη ταχυδρομική διεύθυνση:

Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Διεύθυνση Εξετάσεων και Πιστοποιήσεων, Ανδρέα Παπανδρέου 37, Τ.Κ. 15122 - Μαρούσι, Γραφείο 0090. «Επιτροπή Επιλογής Αθλητών έτους 2023»

Για την Εγκύκλιο πατήστε ΕΔΩ

Για την Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση πατήστε ΕΔΩ

Στις 31 Μαΐου 2024 αρχίζουν οι Πανελλαδικές για τα ΓΕΛ και στις 30 Μαΐου 2024 για τα ΕΠΑΛ.

Αναλυτικά για το πρόγραμμα πατήστε εδώ.

 

 

 

 

Με την ανακοίνωση της παρακάτω απόφασης, οι εκπαιδευτικοί που διατίθενται για συμπλήρωση του υποχρεωτικού τους ωραρίου υποχρεούνται να επικοινωνήσουν άμεσα με τις σχολικές μονάδες διάθεσης, για να αναλάβουν υπηρεσία από 18/9/2023.

 

Απόφαση_Τροποποίησης_Διαθέσεων

Το Μουσείο Ιστορίας σε συνεργασία με το Μουσείο Ζωολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), διοργανώνει τον 8ο Μαθητικό Διαγωνισμό, ο οποίος διεξάγεται είτε με φυσική παρουσία, είτε διαδικτυακά και απευθύνεται σε μαθητές Γ΄ Γυμνασίου και Α΄, Β΄, Γ΄ Λυκείου όλων των σχολείων της χώρας.

 

Προκήρυξη_Διαγωνισμού

Το εργαστήριο θα διεξαχθεί στην Αθήνα, 25-26 Οκτωβρίου 2023 και απευθύνεται σε: 1) Συμβούλους Εκπαίδευσης Ξένων Γλωσσών Π.Ε και Δ.Ε. ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ07, 2) Συμβούλους Εκπαίδευσης του Ι.Ε.Π., αρμόδιους για θέματα διδασκαλίας ξένων γλωσσών.


Πρόσκληση_συμμετοχής

Αίτηση-Υπεύθυνη_Δήλωση

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που γεννήθηκαν το 2006.

Τα σχολεία που επιθυμούν να συμμετάσχουν πρέπει να εγγραφούν διαδικτυακά στη διεύθυνση https://jt.ec.europa.eu/el έως τις 16 Οκτωβρίου 2023.

Διαγωνισμός_Μετάφρασης

Ενημερωτικό_Δελτίο

Αγαπητές μαθήτριες, αγαπητοί μαθητές,

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι εκπαιδευτικοί,

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

 

Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς απευθύνω σε όλες και όλους τις θερμότερες ευχές μου για ένα σχολικό έτος γεμάτο δημιουργία, αισιοδοξία και ελπίδα.

Μια ακόμη φορά θα ηχήσει το κουδούνι της προόδου, της προκοπής, της δημιουργικότητας, των νέων ευκαιριών των όμορφων και χαρούμενων στιγμών για την εκπαιδευτική κοινότητα.

Αγαπητές μαθήτριες, αγαπητοί μαθητές εκμεταλλευτείτε τις ευκαιρίες που σας δίνονται για μια εποικοδομητική χρονιά. Έμπνευση, όραμα, σεβασμός στην διαφορετικότητα, συνεργατικότητα,  αίσθημα ατομικής και κοινωνικής ευθύνης πρέπει να κυριαρχήσουν σε όλα τα σχολεία μας.

Οι συγκυρίες σήμερα δεν είναι ευχάριστες. Οι απώλειες σε ανθρώπινες ζωές αλλά και οι φυσικές καταστροφές με τις οποίες ήρθε αντιμέτωπη η χώρα μας τις τελευταίες ημέρες πρέπει να μας προβληματίσουν. Έννοιες όπως ο ανθρωπισμός, αλληλεγγύη, συνεργασία, ο σεβασμός στο περιβάλλον, επιβάλλεται να καλλιεργηθούν και να διαχυθούν σε όλους τους μαθητές μας.

Έχοντας όμως εμπιστοσύνη στην ευσυνειδησία, την εργατικότητα των εκπαιδευτικών μας, την συνεργατική σχέση με τους γονείς/κηδεμόνες  αλλά και την έμπρακτη συμπαράσταση τους και αυτή τη σχολική χρονιά η αισιοδοξία και η ελπίδα κυριαρχεί.

Εύχομαι ολόψυχα, στον νέο κύκλο μάθησης και δημιουργίας που ξεκινά, υγεία, ασφάλεια, δημιουργία και κατάκτηση των στόχων σε όλες και όλους.

                                                                                                           Ο Δ/ντής της Δ.Δ.Ε Θεσπρωτίας

                                                                                                                Μητσιώνης Βασίλειος