Έγκριση_συνεδρίου

Προκήρυξη_ACSTAC

 

 

 

 

Για το πρόγραμμα και την αφίσα του 1ου Μαθητικού Περιβαλλοντικού Συνεδρίου του Εθνικού Εκπαιδευτικού Δικτύου Δράσης «Κωνσταντινούπολη-Θεσσαλονίκη, μια Εκπαιδευτική Συνύπαρξη - Πολίτες της Πόλης, Έλληνες της Οικουμένης», το οποίο θα διεξαχθεί το Σάββατο 6 Απριλίου 2024 στην Κωνσταντινούπολη - Ζωγράφειο Λύκειο υπό την Αιγίδα του Οικουμενικού Πατριάρχου, κ. κ. Βαρθολομαίου, πατήστε εδώ.

 

 

Από τις 4 Απριλίου έως τις 7 Απριλίου 2024 στην Κωνσταντινούπολη στο Ζωγράφειο Λύκειο.

Έγκριση_συνεδρίου

Προκήρυξη_συνεδρίου

Έγκριση_Εθνικού_Εκπαιδευτικού_Δικτύου

Συμμετοχή_σχολικών_ομάδων

Το διεθνές συνέδριο γυναικών του Ελληνισμού με τίτλο: «ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ» για τη σύνδεση και ενδυνάμωση των Ελληνίδων παγκοσμίως, τελεί υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου και θα πραγματοποιηθεί από τις 2 έως τις 6 Σεπτεμβρίου 2024 στα Ιωάννινα.

 

Για την πρόσκληση πατήστε εδώ.

Η διημερίδα θα διεξαχθεί 1 και 2 Φεβρουαρίου 2024 στο Νέο Δημοτικό Θέατρο Ζακύνθου και θα μεταδοθεί διαδικτυακά μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

https://www.youtube.com/playlist?list=PLI8VhzQxF6_y5SFWady50eY5dyWcnS0CO


Για περισσότερες πληροφορίες εδώ

Το συνέδριο με τίτλο «Νέοι, Ελλάδα, Ευρώπη» του 1ου Πρότυπου ΓΕΛ Αθηνών-Γεννάδειο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 05 Απριλίου και το Σάββατο 06 Απριλίου 2024 στο πλαίσιο της Ημέρας της Ευρώπης.


Έγκριση_συνεδρίου

Ανακοίνωση_συνεδρίου

Το 1ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο με Διεθνή Συμμετοχή, με τίτλο «Οπτικοακουστικός-Κινηματογραφικός Γραμματισμός. Θέαση-Κριτική προσέγγιση-Δημιουργία» θα λάβει χώρα από την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 και ώρα 17:00 έως και την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024 και ώρα 14:00 στο Πνευματικό κέντρο Χανίων.

 

Γνωστοποίηση_συνεδρίου_ΥΠΑΙΘΑ

2η_ανακοίνωση_συνεδρίου_Χανιά

Το συνέδριο θα διεξαχθεί από τις 2 Απριλίου 2024 έως και τις 5 Απριλίου 2024 στο Συνεδριακό Κέντρο «Ν. Οικονόμου» ΝΟΗΣΙΣ - Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας.
Δικτυακός Τόπος Συνεδρίου: http://www.mathitiko-synedrio.gr.

Έγκριση_Συνεδρίου

1η_Ανακοίνωση_Συνεδρίου

Πρότυπο_Περίληψης

Οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν με τις μαθητικές τους ομάδες μπορούν να δηλώσουν την πρόθεση συμμετοχής τους μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας https://forms.gle/wYcwb39h3xwZ9kji7 έως την Παρασκευή 12-1-2024 και ώρα 13.00. Οι εκπαιδευτικοί που έχουν ήδη υποβάλλει δήλωση, καλούνται να την υποβάλλουν εκ νέου, καθώς πρέπει να συμπληρωθεί και ο αριθμός συμμετεχόντων.

Η 1η διαδικτυακή συνάντηση έχει οριστεί για την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 18.00 μέσω του συνδέσμου http://tinyurl.com/diktyothess.

Εκπαιδευτικοί που δεν έχουν ενταχθεί στο Δίκτυο καθώς και διοικητικοί υπάλληλοι και αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης και Διευθύνσεων Εκπαίδευσης δύνανται πλέον να λάβουν μέρος μεμονωμένα στο 1ο Μαθητικό Συνέδριο. Για το σκοπό αυτό, έχει δημιουργηθεί η παρακάτω ηλεκτρονική φόρμα https://forms.gle/CoAAtZeqZBhPCCJo7, η οποία θα δέχεται αιτήσεις έως την Παρασκευή 19-1-2024 και ώρα 13.00.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Το 1ο Μαθητικό Περιβαλλοντικό Συνέδριο του Εθνικού Εκπαιδευτικού Δικτύου Δράσης «Κωνσταντινούπολη-Θεσσαλονίκη, μια Εκπαιδευτική Συνύπαρξη - Πολίτες της Πόλης, Έλληνες της Οικουμένης» που συντονίζουν οι Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, θα διεξαχθεί τις 4-7 Απριλίου 2024 στην Κωνσταντινούπολη στο Ζωγράφειο Λύκειο υπό την Αιγίδα του Οικουμενικού Πατριάρχη, κ.κ. Βαρθολομαίου.

 

Μαθητικό_Συνέδριο_Εθνικού_Δικτύου

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα πρόκειται να υλοποιηθεί διά ζώσης στο στάδιο του αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Μεσσήνης, στις 18-19 Απριλίου 2024.

 

Χρονική_επέκταση_έγκρισης_προγράμματος

Αναλυτικός_οδηγός

Κατάσταση_συμμετοχής

Το 1ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο Κοινωνικών Πολιτικών Επιστημών «Ενεργός Πολιτειότητα. Πολίτης στο Σχολείο-Πολίτης του Κόσμου» της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου για μαθητές/τριες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλης της χώρας και των ελληνικών σχολείων του εξωτερικού για το σχολικό έτος 2023-2024, θα διεξαχθεί από την 5η Απριλίου 2024-ημέρα Παρασκευή μέχρι και την 7η Απριλίου 2024-ημέρα Κυριακή στα Ιωάννινα, στους χώρους του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

 

Νέες ημερομηνίες υποβολής εργασιών: 20 Δεκεμβρίου 2023 έως και 31 Ιανουαρίου 2024.

 

Έγκριση_Συνεδρίου

Ανακοίνωση_Συνεδρίου

Μαθητικό_Συνέδριο_Πρωτοβάθμια

Μαθητικό_Συνέδριο_Δευτεροβάθμια

Το 1ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο Κοινωνικών Πολιτικών Επιστημών «Ενεργός Πολιτειότητα. Πολίτης στο Σχολείο-Πολίτης του Κόσμου» της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου για μαθητές/τριες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλης της χώρας και των ελληνικών σχολείων του εξωτερικού για το σχολικό έτος 2023-2024, θα διεξαχθεί από την 5η Απριλίου 2024-ημέρα Παρασκευή μέχρι και την 7η Απριλίου 2024-ημέρα Κυριακή στα Ιωάννινα, στους χώρους του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.


Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής για τις σχολικές μονάδες παρατείνεται έως 25 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 14:00.

3η_ανακοίνωση_μαθητικού_συνεδρίου

To 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο με θέμα «Η Βιολογία στην Εκπαίδευση», που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού θα διεξαχθεί από Παρασκευή 15-12-2023 έως και Κυριακή 17-12-2023, στο χώρο του Ιδρύματος Ευγενίδου στην Αθήνα.
Συνέδριο_Πανελλήνιας_Ένωσης_Βιοεπιστημόνων

Το 9ο Διεθνές Μαθητικό Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών (9th ATSMUN – Arsakeia - Tositseia Schools Model United Nations) με τίτλο: «Συνεργασία-Πρόληψη-Ανθεκτικότητα: Ο Πλανήτης σε ώρα μηδέν. Αλήθεια ή θάρρος», απευθύνεται σε μαθητές/τριες όλων των τάξεων των Γυμνασίων, Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ, όλων των σχολικών μονάδων της χώρας, για το σχολικό έτος 2023-2024.

 

Έγκριση_μαθητικού_μοντέλου

Το συνέδριο θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου Ανατόλια στη Θεσσαλονίκη στις 16-18 Φεβρουαρίου 2024 και μπορούν να συμμετάσχουν μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ τάξης Γυμνασίου και όλων των τάξεων Γενικού Λυκείου από ιδιωτικά και δημόσια σχολεία.

 

Έγκριση_συνεδρίου

Σχέδιο_προκήρυξης

Έγκριση διεξαγωγής του 6ου Συνεδρίου Model United Nations, για το σχολικό έτος 2023-2024, με θέμα: «Βιώσιμη δράση για το κλίμα: Μετατόπιση της εστίασης προς το περιβάλλον» (DSTMUN –Deutsche Schule Thessaloniki Model United Nations), της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης, που θα λάβει χώρα από 10 έως 12 Νοεμβρίου 2023 και απευθύνεται σε μαθητές/τριες της Β’ και Γ’ τάξης Γυμνασίου, καθώς και όλων των τάξεων ΓΕΛ και Λυκειακών τάξεων ξενόγλωσσων σχολείων του εξωτερικού.

Έγκριση_Συνέδριο

Το συνέδριο θα διεξαχθεί στην Άρτα 15 και 16 Μαρτίου 2024

 

 

1ο_Διεθνές_Συνέδριο

Ανακοίνωση_Συνεδρίου

Τα σχολεία που επιθυμούν να συμμετάσχουν ή απλώς να πληροφορηθούν για το συνέδριο μπορούν να ανατρέχουν στην επίσημη ιστοσελίδα της Προσομοίωσης https://www.mskmun.com/ και στην ιστοσελίδα του σχολείου στην ακόλουθη διεύθυνση: https://www.1midschoolkifisia.gr/.


Μαθητικό_Συνέδριο_MSKMUΝ 2024