Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, συμμετέχει στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2022 (23, 24 και 25 Σεπτεμβρίου 2022) με το κοινό πανευρωπαϊκό θέμα «Βιώσιμη Πολιτιστική Κληρονομιά - Διατηρώντας το παρελθόν για τις μελλοντικές γενιές»

Αφίσα

ΕΗΠΚ_2022

Η ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας σας προσκαλεί στην εκδήλωση- παράσταση με τον τίτλο: «Αντιγόνη του Σοφοκλή . Μία ή άλλες αναγνώσεις στην Αντιγόνη του Σοφοκλή».

Πρόσκληση_σε_εκδήλωση.pdf

Η Εκδήλωση "ΔΙΦΕΤ Arduino Week  2022" απευθύνεται σε μαθητές και εκπαιδευτικούς των Δημοτικών, Γυμνασίων και των Λυκείων και θα πραγματοποιηθεί δωρεάν και δικτυακά μέσω zoom από το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών "Διδακτική της Φυσικής & Εκπαιδευτική Τεχνολογία".  Είναι μια από τις πάνω από 300 εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε όλο τον κόσμο την ίδια εβδομάδα με σκοπό την ενημέρωση για τις ανοιχτές τεχνολογίες, ανοιχτό υλικό και ειδικότερα για την πλατφόρμα του Arduino, και τις STEAM εφαρμογές.
Η εκδήλωση θα γίνει στις 23 Μαρτίου και ώρες 15:00-117:00.

 

Arduino global week

 

Το χρονικό διάστημα 13-18 Απριλίου 2021 και πλήρως διαδικτυακά θα διεξαχθεί το 10ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας, με κόμβους συμμετοχής σε όλη την Ελλάδα. Το 10ο Μαθητικό Φεστιβάλ στο οποίο μπορούν να συμμετέχουν μαθητές από όλη την Ελλάδα αλλά και την Ομογένεια, θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

psifiaki_dimiourgia.pdf

Θα θέλαμε να προσκαλέσουμε μαθητές, γονείς και δασκάλους / καθηγητές σε εκδήλωση που διοργανώνει το Τμήμα Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου με θέμα τα νέα εμβόλια κατά του κορονοϊού.

Έμπειροι Ανοσολόγοι και Μοριακοί Βιολόγοι θα ενημερώσουν για τα νέα εμβόλια και θα απαντήσουν σε ερωτήσεις του κοινού.

Τι είναι τα εμβόλια;

Πώς μας προστατεύουν;

Γιατί δεν πρέπει να φοβόμαστε να νέα εμβόλια mRNA;

Επισυνάπτουμε την Πρόσκληση με το σύνδεσμο στο Youtube όπου μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συζήτηση ζωντανά και να συμμετέχετε με σχόλια και ερωτήσεις.

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ_ΕΜΒΟΛΙΑ_ΒΕΤ.pdf

Αγαπητοί κύριοι/ες Διευθυντές/ντριες 

 κύριοι/ες  συνάδελφοι 

Σας προσκαλούμε 

στη Εκδήλωση αφιερωμένη στη Μελοποιημένη Ποίηση με τίτλο «?Μακρινή Μητέρα, Ρόδο Αμάραντο που συνδιοργανώνει το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου, ο Δήμος Ηγουμενίτσας, το Εργαστήριο Μουσικής Π.Τ.Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και η Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων Θεσπρωτίας, 

την Κυριακή 14 Μαΐου 2017 και ώρα 19:00, στο Αμφιθέατρο του Τ.Ε.Ι. Ηγουμενίτσας.

 

Το Κ.Π.Ε Φιλιατών Θεσπρωτίας στο μαθησιακό έργο που έχει αναλάβει, συγκεκριμένα στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Περιβαλλοντικές Διαδρομές» προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει μαθητές και ενήλικες ώστε να συμβάλει στους τελικούς στόχους της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

Στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος το ΚΠΕ Φιλιατών ? Θεσπρωτίας διοργανώνει ποδηλατοδρομία το Σάββατο 07 Ιουνίου 2014.

Η δράση αυτή απευθύνεται στην νεολαία της περιοχής Ηγουμενίτσας. Θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τις διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης (υπεύθυνοι σχολ. Δραστηριοτήτων) του Νομού Θεσπρωτίας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΔΗΛΟΤΟΔΡΟΜΙΑΣ:

Σάββατο 07 Ιουνίου 2014

Αφετηρία έξω από το κτίριο του Πολιτιστικού Κέντρου της Ηγ/τσας «Πάνθεον»

08:30   Αναχώρηση

10:00 ? 10:45 Άφιξη στον Αρχαιολογικό χώρο Πύργου Ραγίου, ενημέρωση για την Χλωρίδα ? Πανίδα της περιοχής από μέλη του Κ.Π.Ε. Φιλιατών.

10:45 - 11:00 Ενημέρωση από την ΛΒ΄ Εφορεία Αρχαιοτήτων (Βασιλειάδης Στέφανος Αρχαιολόγος)

11:00 ? 11:30 Ενημέρωση από Πασχάλη Θεοδώρα, Κωνσταντίνης Αλέξανδρός (Περιβαλλοντολόγοι)

11:30 - 12:30   Σάντουιτς ? χυμός στους συμμετέχοντες.

12:30 ? 13:30   Επιστροφή Ηγουμενίτσα

 

Παρακαλούνται οι υπεύθυνοι σχολικών δραστηριοτήτων να ενημερώσουν όλες τις σχολικές μονάδες του Νομού και να μας αποστείλουν πίνακα συμμετεχόντων.  

 

 

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας σε συνεργασία με τους καθηγητές Καλλιτεχνικών διοργανώνει την 1η Μαθητική Εικαστική Έκθεση με έργα των μαθητών των Γυμνασίων, ΓΕ.Λ Θεσπρωτίας και του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Παραμυθιάς που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο του μαθήματος των Καλλιτεχνικών και υπό την επίβλεψη- καθοδήγηση των καθηγητών τους.

 

       Το ΚΕΣΥΠ Hγουμενίτσας σε συνεργασία με την Δ/θμια Εκπαίδευση Θεσπρωτίας θα πραγματοποιήσει ημερίδα την Τετάρτη  07-5-2014 και ώρα 20:00 μμ με θέμα «Σπουδές στη Γαλλία: Γνωρίζοντας τον Άλλον?». Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Σωτήρης Δάκαρης» του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας.

Παρακαλούμε να ενημερώσετε τους συνδέσμους καθηγητές/τριες με το ΚΕΣΥΠ και τους συλλόγους διδασκόντων των σχολείων σας για τη συγκεκριμένη δράση και το Δελτίο Τύπου να αναρτηθεί σε εμφανές σημείο των σχολικών μονάδων.

 

 

ΔΕΛΤΙΟ_ΤΥΠΟΥ-ΓΑΛΛΙΑ

πρόσκληση-Γαλλία

πρόγραμμα-Γαλλία

 

triwn_ierarxwn_-_prosklisi

Το Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014, στις 19:30, το ΚΕΣΥΠ Ηγουμενίτσας θα πραγματοποιήσει  στην αίθουσα «Σωτήρης Δάκαρης» του Αρχαιολογικού Μουσείου ημερίδα με θέμα: «Ενδιαφέρεσαι για σπουδές στον κινηματογράφο; Επαγγελματικές προοπτικές των Οπτικοακουστικών Ειδικοτήτων». Το ΚΕΣΥΠ Ηγουμενίτσας θέτει τις βάσεις ώστε οι μαθητές και οι σπουδαστές της Θεσπρωτίας να γίνουν ενεργοί πολίτες της πνευματικής ζωής. Ενεργοποιώντας τα έμφυτα ταλέντα και τις δεξιότητές τους προσπαθεί να δημιουργήσει πολύπλευρες προσωπικότητες. Κύριος στόχος μας είναι ο προσανατολισμός των μαθητών μας στο δρόμο για την κορυφή αλλά πάντοτε μέσα από την ανάδειξη του καλύτερου εαυτού τους!

Για τις ειδικότητες που σχετίζονται με τον κινηματογράφο θα μιλήσει:

η Βασιλική Β. Παππά, Msc Υπεύθυνη του ΚΕΣΥΠ Ηγουμενίτσας.

Θα προβληθούν soundtrucks κινηματογραφικών ταινιών.

Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Στους ενδιαφερόμενους θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

 

DELTIO_Tipou

programme-cinema

prosklisi-cinema

Παρακαλούμε, δείτε τα συνημμένα αρχεία σχετικά με την θεατρική παράσταση  "Αναζητώντας τον Προμηθέα" με το Θεατρικό Εργαστήρι Πρέβεζας, που θα πραγματοποιηθεί στον Αρχαιολογικό Χώρο Ελέας Θεσπρωτίας, το βράδυ της Πανσελήνου του Ιουλίου Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2013 και ώρα 21.00 Είσοδος ελεύθερη

promithes.rar

 

Εγκαίνια της έκθεσης "Η αυτοπροσωπογραφία και άλλα ερείπια" του Κωνσταντίνου Ιγνατιάδη θα πραγματοποιηθούν στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας, το Σάββατο, 13 Ιουλίου 2013 και ώρα 21.00.

Attachments_201379.zip

 

Πρόσκληση_Πλούτος_Ηγουμενίτσας.doc

 

Ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας Ευάγγελος Τζάνης σάς προσκαλεί στην Ημερίδα-Συναυλία αφιέρωμα στη ΡΟΚ Μουσική με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής που θα γίνει την Τετάρτη στις 19 Ιουνίου και ώρα 7:30 μ.μ. στην αίθουσα "ΠΑΝΘΕΟΝ" της Ηγουμενίτσας.

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

 

                                                                          Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

                                                                                                         

                                                                                                                        Ευάγγελος Τζάνης

 

Αφισα μουσικης.doc

Πρόγραμμα_ΜΟΥΣΙΚΗΣ.doc

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΟΓΟΥ & ΤΕΧΝΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣ
www.culture.uoi.gr
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Η Επιτροπή Λόγου και Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στo πλαίσιo του
κύκλου «Φόβος»,

διοργανώνει εκδήλωση
με αφετηρία τις Ευμενίδες του Αισχύλου


α. Επιτέλεση:

Α' Στάσιμο - Ευμενίδες του Αισχύλου σε χορογραφική απόδοση της ομάδας
μελέτης αρχαίας όρχησης και μελοποίηση του αρχαίου λόγου του Δημήτρη Λέκκα
Συμμετέχουν τα μέλη της ομάδας μελέτης αρχαίας όρχησης του θεάτρου "Δόρα
Στράτου":
Σβετλάνα Βόλκοβα, Ελένη Γιακουμάκη, Αφροδίτη Γιαννιού, Λίλλυ Καραδήμα, Μαρία
Κουντούρη, Όλγα Παπαχρυσοστόμου, Βάνα Τουλουπάκη, Ελένη Τουλουπάκη, Μαρία
Τσατσούλα

Διδασκαλία χορού και κίνησης: Άννα Λάζου Διδασκαλία τραγουδιού και
προσωδίας: Δημήτρης Λέκκας


β. Στρογγυλό τραπέζι:

Φοίβος-Φόβος. Η φοβία της νέας Ελλάδας για την αρχαιοελληνική ετερότητα
Δημήτριος Λέκκας, Διδάκτορας Μαθηματικών, συνθέτης και μουσικός

Η σημασία της λέξης "φόβος" στον τραγικό λόγο Μαρία Κέκκου, Δρ Θεατρολογίας
Πανεπιστημίου Αθηνών, συγγραφέας - Σχολική Σύμβουλος

Φόβος, Αποξένωση και Θεραπεία στον τραγικό χορό: το παράδειγμα των Ευμενίδων
του Αισχύλου Άννα Λάζου, Λέκτορας Ανθρωπολογικής Φιλοσοφίας Πανεπιστημίου
Αθηνών - Σκηνοθέτις

Τα άκρα της Οικουμένης και οι κάτοικοί τους: Αναπαραστάσεις του φόβου έναντι
της ετερότητας από την εθνογραφία και την αγγειογραφία Ασπασία Παυλοπούλου,
δρ Ιστορίας του Ludvig Maximilian Πανεπιστημίου του Μονάχου, εκπαιδευτικός,
διδάσκουσα 407, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου


Σάββατο, 8 Ιουνίου, 20.30

Συνεδριακό Κέντρο «Κάρολος Παπούλιας»
Φουαγιέ και Αίθουσα Α΄- Ισόγειο.


ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ


Για πληροφορίες
κα. Σοφία Πέγκα
Γραμματέα της Επιτροπής Λόγου & Τέχνης
τηλ. 2651007257, 6946088758

 
 
 
 

Attachments_201368.zip

Μετά από επιθυμία πολλών συναδέλφων να παρακολουθήσουν τους Σκηνικούς Αγώνες Θεάτρου «Ολύμπια τα εν Δίω» μαζί με τους μαθητές των σχολείων τους στο αρχαίο θέατρο του Δίου, θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι, όσα σχολεία επιθυμούν, έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν χωρίς χρηματική επιβάρυνση τις παραστάσεις και τις παράλληλες εκδηλώσεις, ώστε οι μαθητές να αποκομίσουν μία μοναδική εμπειρία παιδαγωγικού περιεχομένου ως προς το πολιτιστικό και καλλιτεχνικό πεδίο.

olympia.doc

Αγαπητοί  φίλοι και συνεργάτες,

 

Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή σας καλούμε να παρευρεθείτε στην επιστημονική ημερίδα με τίτλο «Ημερίδα Ευαισθητοποίησης Εκπαιδευτικών και Ειδικών Ψυχικής Υγείας για τον Σχολικό Εκφοβισμό» που διοργανώνει η Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου (Ε.Ψ.Υ.Π.Ε) με τη συμμετοχή του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

 

Κεντρικό θέμα της ημερίδας θα αποτελέσει το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού  και οι τρόποι  για την πρόληψη και την αντιμετώπιση του, βάσει  των πολύχρονων ερευνητικών και επιστημονικών  δράσεων που έχουν αναπτύξει οι δύο Φορείς. Παράλληλα θα παρουσιαστούν και ανάλογα προγράμματα ή παρεμβάσεις που υλοποιούνται από άλλους Φορείς ή Πανεπιστημιακά Τμήματα.  Στόχος της ημερίδας μέσα από τις εισηγήσεις και τις ομάδες εργασίας (εργαστήρια) διαμέσου βιωματικής εκπαίδευσης είναι να αποτελέσει ένα δημιουργικό πεδίο ενημέρωσης που θα δώσει αφορμή για εποικοδομητικό και επιστημονικό διάλογο πάνω σε θέματα που αφορούν στους μαθητές, στις οικογένειες τους και στους εκπαιδευτικούς.

 

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15 Ιουνίου 2013, στο ξενοδοχείο Mediterranean Palace (Σαλαμίνος 3, Θεσσαλονίκη) με ελεύθερη είσοδο για όλους τους ενδιαφερόμενους (εκπαιδευτικούς, ειδικούς ψυχικής υγείας κ.α). Η γνωστοποίηση της επιστημονικής ημερίδας στην εκπαιδευτική κοινότητα μπορεί να συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση όσο το δυνατό μεγαλύτερου μέρους της, μέσω της συμμετοχής σε αυτήν. Για τον λόγο αυτό,  παρακαλούμε να προωθήσετε και να κοινοποιήσετε αρμοδίως το Δελτίο Τύπου που επισυνάπτεται.

 

Η Ε.Ψ.Υ.Π.Ε έχοντας συμπληρώσει 22 χρόνια ενεργού δράσης έχει αναπτύξει ένα Δίκτυο υπηρεσιών για την ψυχική υγεία παιδιών/εφήβων, ενώ μέσα από τα προγράμματα της συμβάλλει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση γονέων, εκπαιδευτικών και ειδικών ψυχικής υγείας. Είναι σημαντικό, ειδικά στις μέρες μας με τις δύσκολες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες που όλοι μας βιώνουμε, να βρεθούμε κοντά στα παιδιά/εφήβους και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

 

Με εκτίμηση

 

J. Tsiantis, MD, DPM, FRC Psych

Professor of Child Psychiatry

Scientific Director of the Association for the Psychosocial Health of Children & Adolescents (A.P.H.C.A.)

Psychoanatytic Psychotherapist

Chairman of the European Union of Medical Specialists (UEMS), Section of Child & Adolescent Psychiatry

 

19, Ag. Ioannou Theologou str. 15561 Holargos, Athens , Greece

Tel: +30 210 65 46 524 Tel/Fax: +30 210 65 22 396

Εmail: itsianti@med.uoa.gr

 

PA of Professor Tsiantis: Amalia Zlatintsi

Tel:  +30 210 6546524, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

  Attachments_201367.zip