Εορτασμός της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών (https://edl.ecml.at/) στις 26 Σεπτεμβρίου.

Πατήστε εδώ για τις δραστηριότητες του εορτασμού για το έτος 2023-2024.

 

 

 

Επίσημη ανακοίνωση της ιστορικής και επετειακής β' φάσης της 15ης Διεθνούς Συνάντησης Σχολικών Χορωδιών του 41ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας (23 Νοεμβρίου – 3 Δεκεμβρίου 2023).

Δηλώσεις συμμετοχής υποβάλλονται μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου 2023


15η_Διεθνής_Συνάντηση_Χορωδιών

Πρόσκληση για την εκδήλωση – παρουσίαση έργου “Αυτόνομης Φωτοβολταϊκής Μονάδας 3kW για τον φωτισμό των Εργαστηρίων Ηλεκτρολογίας” – Δευτέρα 15 Μαΐου 2023, ώρα 10.00 π.μ.

 

prosklisi fotovoltaika pepal igoumenitsas

smart eragstirio epal param

stivos pan elefteroupoli 2023

Η β' φάση της 15ης Συνάντησης Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας θα πραγματοποιηθεί από 23 Νοεμβρίου έως 3 Δεκεμβρίου 2023.

Δηλώσεις συμμετοχής υποβάλλονται μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2023

Ανακοίνωση_Διεθνής_Συνάντηση_Χορωδιών

Έγκριση_ΥΠΑΙΘ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη, παρουσιάζει, στο πλαίσιο του «Λογοτεχνικού Έτους 2023 Άλκη Ζέη», που διοργανώνει με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από τη γέννησή της, έκθεση αφιερωμένη στο έργο και στη ζωή της τιμώμενης συγγραφέως, στο Μουσείο Μπενάκη.

Ενημέρωση_Άλκη_Ζέη

Δελτίο_τύπου_Άλκη_Ζέη

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την επέτειο 1821-2021, η Βουλή των Ελλήνων έχει διοργανώσει στο Μέγαρο της Βουλής έκθεση με τίτλο «Αντικρίζοντας την Ελευθερία! Στη Βουλή των Ελλήνων, δύο αιώνες μετά». Η έκθεση παραμένει καθημερινά επισκέψιμη από μαθητές και μαθήτριες.

Διατίθεται θεματική ιστοσελίδα της έκθεσης https://www.antikrizontas-tin-eleftheria.gr στην οποία υπάρχουν διαδραστικές εκπαιδευτικές εφαρμογές για διαθεματική αξιοποίηση στη σχολική τάξη.

Επετειακή_έκθεση__Αντικρίζοντας_την_Ελευθερία

Σας ενημερώνουμε ότι δόθηκε παράταση υποβολής αιτήσεων συμμετοχής μέχρι τις 15 Μαρτίου 2023.
Η συνάντηση απευθύνεται σε μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και θα πραγματοποιηθεί από 30 Μαρτίου 2023 έως 9 Απριλίου 2023.


Διεθνής_Συνάντηση_υπό_την_αιγίδα_του_Υπουργείου

15η_Διεθνής_Συνάντηση_Σχολικών_Χορωδιών

Από Πέμπτη 30 Μαρτίου έως Κυριακή 9 Απριλίου 2023 θα πραγματοποιηθεί το 41ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Δηλώσεις συμμετοχής υποβάλλονται μέχρι τις 20 Μαρτίου 2023


Δελτίο_τύπου_41ο_Διεθνές_Φεστιβάλ_Καρδίτσας

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελληνικής Δημοκρατίας, το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, η Ακαδημία Αθηνών και το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας συνδιοργανώνουν εκδήλωση την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 18.00 στην Ανατολική Αίθουσα της Ακαδημίας Αθηνών για την Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας.

 

Εκδήλωση_Ημέρα_Ελληνικής_Γλώσσας

Πρόγραμμα_Εκδήλωσης

Η Δ.Δ.Ε. Πέλλας, κατόπιν έγκρισης του Υ.ΠΑΙ.Θ., διοργανώνει εκπαιδευτική δράση διάρκειας δύο ημερών στην Αριδαία στις 4 και 5 Απριλίου 2023 με θέμα «5η Πανελλήνια Μαθητική Συνάντηση Εκπαίδευσης και Λαογραφίας» με τίτλο «Τα Πολύτιμα της Παράδοσης»

 

 

Πρόσκληση_Εκπαίδευση_&_Λαογραφία

flat lay composition with innovation elements

Φεστιβάλ_Ψηφιακής_Δημιουργίας

Δηλώσεις συμμετοχής υποβάλλονται μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2023

 

 Διεθνής_Συνάντηση_υπό_την_αιγίδα_του_Υπουργείου_Παιδείας

15η_Διεθνής_Συνάντηση_Σχολικών_Χορωδιών

 

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, συμμετέχει στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2022 (23, 24 και 25 Σεπτεμβρίου 2022) με το κοινό πανευρωπαϊκό θέμα «Βιώσιμη Πολιτιστική Κληρονομιά - Διατηρώντας το παρελθόν για τις μελλοντικές γενιές»

Αφίσα

ΕΗΠΚ_2022

Η ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας σας προσκαλεί στην εκδήλωση- παράσταση με τον τίτλο: «Αντιγόνη του Σοφοκλή . Μία ή άλλες αναγνώσεις στην Αντιγόνη του Σοφοκλή».

Πρόσκληση_σε_εκδήλωση.pdf

Η Εκδήλωση "ΔΙΦΕΤ Arduino Week  2022" απευθύνεται σε μαθητές και εκπαιδευτικούς των Δημοτικών, Γυμνασίων και των Λυκείων και θα πραγματοποιηθεί δωρεάν και δικτυακά μέσω zoom από το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών "Διδακτική της Φυσικής & Εκπαιδευτική Τεχνολογία".  Είναι μια από τις πάνω από 300 εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε όλο τον κόσμο την ίδια εβδομάδα με σκοπό την ενημέρωση για τις ανοιχτές τεχνολογίες, ανοιχτό υλικό και ειδικότερα για την πλατφόρμα του Arduino, και τις STEAM εφαρμογές.
Η εκδήλωση θα γίνει στις 23 Μαρτίου και ώρες 15:00-117:00.

 

Arduino global week

 

Το χρονικό διάστημα 13-18 Απριλίου 2021 και πλήρως διαδικτυακά θα διεξαχθεί το 10ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας, με κόμβους συμμετοχής σε όλη την Ελλάδα. Το 10ο Μαθητικό Φεστιβάλ στο οποίο μπορούν να συμμετέχουν μαθητές από όλη την Ελλάδα αλλά και την Ομογένεια, θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

psifiaki_dimiourgia.pdf