Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη, παρουσιάζει, στο πλαίσιο του «Λογοτεχνικού Έτους 2023 Άλκη Ζέη», που διοργανώνει με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από τη γέννησή της, έκθεση αφιερωμένη στο έργο και στη ζωή της τιμώμενης συγγραφέως, στο Μουσείο Μπενάκη.

Ενημέρωση_Άλκη_Ζέη

Δελτίο_τύπου_Άλκη_Ζέη

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την επέτειο 1821-2021, η Βουλή των Ελλήνων έχει διοργανώσει στο Μέγαρο της Βουλής έκθεση με τίτλο «Αντικρίζοντας την Ελευθερία! Στη Βουλή των Ελλήνων, δύο αιώνες μετά». Η έκθεση παραμένει καθημερινά επισκέψιμη από μαθητές και μαθήτριες.

Διατίθεται θεματική ιστοσελίδα της έκθεσης https://www.antikrizontas-tin-eleftheria.gr στην οποία υπάρχουν διαδραστικές εκπαιδευτικές εφαρμογές για διαθεματική αξιοποίηση στη σχολική τάξη.

Επετειακή_έκθεση__Αντικρίζοντας_την_Ελευθερία

Σας ενημερώνουμε ότι δόθηκε παράταση υποβολής αιτήσεων συμμετοχής μέχρι τις 15 Μαρτίου 2023.
Η συνάντηση απευθύνεται σε μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και θα πραγματοποιηθεί από 30 Μαρτίου 2023 έως 9 Απριλίου 2023.


Διεθνής_Συνάντηση_υπό_την_αιγίδα_του_Υπουργείου

15η_Διεθνής_Συνάντηση_Σχολικών_Χορωδιών

Από Πέμπτη 30 Μαρτίου έως Κυριακή 9 Απριλίου 2023 θα πραγματοποιηθεί το 41ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Δηλώσεις συμμετοχής υποβάλλονται μέχρι τις 20 Μαρτίου 2023


Δελτίο_τύπου_41ο_Διεθνές_Φεστιβάλ_Καρδίτσας

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελληνικής Δημοκρατίας, το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, η Ακαδημία Αθηνών και το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας συνδιοργανώνουν εκδήλωση την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 18.00 στην Ανατολική Αίθουσα της Ακαδημίας Αθηνών για την Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας.

 

Εκδήλωση_Ημέρα_Ελληνικής_Γλώσσας

Πρόγραμμα_Εκδήλωσης

Η Δ.Δ.Ε. Πέλλας, κατόπιν έγκρισης του Υ.ΠΑΙ.Θ., διοργανώνει εκπαιδευτική δράση διάρκειας δύο ημερών στην Αριδαία στις 4 και 5 Απριλίου 2023 με θέμα «5η Πανελλήνια Μαθητική Συνάντηση Εκπαίδευσης και Λαογραφίας» με τίτλο «Τα Πολύτιμα της Παράδοσης»

 

 

Πρόσκληση_Εκπαίδευση_&_Λαογραφία

flat lay composition with innovation elements

Φεστιβάλ_Ψηφιακής_Δημιουργίας

Δηλώσεις συμμετοχής υποβάλλονται μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2023

 

 Διεθνής_Συνάντηση_υπό_την_αιγίδα_του_Υπουργείου_Παιδείας

15η_Διεθνής_Συνάντηση_Σχολικών_Χορωδιών

 

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, συμμετέχει στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2022 (23, 24 και 25 Σεπτεμβρίου 2022) με το κοινό πανευρωπαϊκό θέμα «Βιώσιμη Πολιτιστική Κληρονομιά - Διατηρώντας το παρελθόν για τις μελλοντικές γενιές»

Αφίσα

ΕΗΠΚ_2022

Η ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας σας προσκαλεί στην εκδήλωση- παράσταση με τον τίτλο: «Αντιγόνη του Σοφοκλή . Μία ή άλλες αναγνώσεις στην Αντιγόνη του Σοφοκλή».

Πρόσκληση_σε_εκδήλωση.pdf

Η Εκδήλωση "ΔΙΦΕΤ Arduino Week  2022" απευθύνεται σε μαθητές και εκπαιδευτικούς των Δημοτικών, Γυμνασίων και των Λυκείων και θα πραγματοποιηθεί δωρεάν και δικτυακά μέσω zoom από το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών "Διδακτική της Φυσικής & Εκπαιδευτική Τεχνολογία".  Είναι μια από τις πάνω από 300 εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε όλο τον κόσμο την ίδια εβδομάδα με σκοπό την ενημέρωση για τις ανοιχτές τεχνολογίες, ανοιχτό υλικό και ειδικότερα για την πλατφόρμα του Arduino, και τις STEAM εφαρμογές.
Η εκδήλωση θα γίνει στις 23 Μαρτίου και ώρες 15:00-117:00.

 

Arduino global week

 

Το χρονικό διάστημα 13-18 Απριλίου 2021 και πλήρως διαδικτυακά θα διεξαχθεί το 10ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας, με κόμβους συμμετοχής σε όλη την Ελλάδα. Το 10ο Μαθητικό Φεστιβάλ στο οποίο μπορούν να συμμετέχουν μαθητές από όλη την Ελλάδα αλλά και την Ομογένεια, θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

psifiaki_dimiourgia.pdf

Θα θέλαμε να προσκαλέσουμε μαθητές, γονείς και δασκάλους / καθηγητές σε εκδήλωση που διοργανώνει το Τμήμα Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου με θέμα τα νέα εμβόλια κατά του κορονοϊού.

Έμπειροι Ανοσολόγοι και Μοριακοί Βιολόγοι θα ενημερώσουν για τα νέα εμβόλια και θα απαντήσουν σε ερωτήσεις του κοινού.

Τι είναι τα εμβόλια;

Πώς μας προστατεύουν;

Γιατί δεν πρέπει να φοβόμαστε να νέα εμβόλια mRNA;

Επισυνάπτουμε την Πρόσκληση με το σύνδεσμο στο Youtube όπου μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συζήτηση ζωντανά και να συμμετέχετε με σχόλια και ερωτήσεις.

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ_ΕΜΒΟΛΙΑ_ΒΕΤ.pdf

Αγαπητοί κύριοι/ες Διευθυντές/ντριες 

 κύριοι/ες  συνάδελφοι 

Σας προσκαλούμε 

στη Εκδήλωση αφιερωμένη στη Μελοποιημένη Ποίηση με τίτλο «?Μακρινή Μητέρα, Ρόδο Αμάραντο που συνδιοργανώνει το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου, ο Δήμος Ηγουμενίτσας, το Εργαστήριο Μουσικής Π.Τ.Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και η Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων Θεσπρωτίας, 

την Κυριακή 14 Μαΐου 2017 και ώρα 19:00, στο Αμφιθέατρο του Τ.Ε.Ι. Ηγουμενίτσας.

 

Το Κ.Π.Ε Φιλιατών Θεσπρωτίας στο μαθησιακό έργο που έχει αναλάβει, συγκεκριμένα στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Περιβαλλοντικές Διαδρομές» προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει μαθητές και ενήλικες ώστε να συμβάλει στους τελικούς στόχους της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

Στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος το ΚΠΕ Φιλιατών ? Θεσπρωτίας διοργανώνει ποδηλατοδρομία το Σάββατο 07 Ιουνίου 2014.

Η δράση αυτή απευθύνεται στην νεολαία της περιοχής Ηγουμενίτσας. Θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τις διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης (υπεύθυνοι σχολ. Δραστηριοτήτων) του Νομού Θεσπρωτίας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΔΗΛΟΤΟΔΡΟΜΙΑΣ:

Σάββατο 07 Ιουνίου 2014

Αφετηρία έξω από το κτίριο του Πολιτιστικού Κέντρου της Ηγ/τσας «Πάνθεον»

08:30   Αναχώρηση

10:00 ? 10:45 Άφιξη στον Αρχαιολογικό χώρο Πύργου Ραγίου, ενημέρωση για την Χλωρίδα ? Πανίδα της περιοχής από μέλη του Κ.Π.Ε. Φιλιατών.

10:45 - 11:00 Ενημέρωση από την ΛΒ΄ Εφορεία Αρχαιοτήτων (Βασιλειάδης Στέφανος Αρχαιολόγος)

11:00 ? 11:30 Ενημέρωση από Πασχάλη Θεοδώρα, Κωνσταντίνης Αλέξανδρός (Περιβαλλοντολόγοι)

11:30 - 12:30   Σάντουιτς ? χυμός στους συμμετέχοντες.

12:30 ? 13:30   Επιστροφή Ηγουμενίτσα

 

Παρακαλούνται οι υπεύθυνοι σχολικών δραστηριοτήτων να ενημερώσουν όλες τις σχολικές μονάδες του Νομού και να μας αποστείλουν πίνακα συμμετεχόντων.  

 

 

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας σε συνεργασία με τους καθηγητές Καλλιτεχνικών διοργανώνει την 1η Μαθητική Εικαστική Έκθεση με έργα των μαθητών των Γυμνασίων, ΓΕ.Λ Θεσπρωτίας και του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Παραμυθιάς που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο του μαθήματος των Καλλιτεχνικών και υπό την επίβλεψη- καθοδήγηση των καθηγητών τους.

 

       Το ΚΕΣΥΠ Hγουμενίτσας σε συνεργασία με την Δ/θμια Εκπαίδευση Θεσπρωτίας θα πραγματοποιήσει ημερίδα την Τετάρτη  07-5-2014 και ώρα 20:00 μμ με θέμα «Σπουδές στη Γαλλία: Γνωρίζοντας τον Άλλον?». Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Σωτήρης Δάκαρης» του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας.

Παρακαλούμε να ενημερώσετε τους συνδέσμους καθηγητές/τριες με το ΚΕΣΥΠ και τους συλλόγους διδασκόντων των σχολείων σας για τη συγκεκριμένη δράση και το Δελτίο Τύπου να αναρτηθεί σε εμφανές σημείο των σχολικών μονάδων.

 

 

ΔΕΛΤΙΟ_ΤΥΠΟΥ-ΓΑΛΛΙΑ

πρόσκληση-Γαλλία

πρόγραμμα-Γαλλία

 

triwn_ierarxwn_-_prosklisi