ΑΠΟΣΦΡΑΓΙΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, σας ενημερώνουμε ότι η διαδικασία επιλογής, για την εισαγωγή των αιτούντων/σων μαθητών/τριών στην Α΄τάξη του Μουσικού Γυμνασίου Ηγουμενίτσας για το σχολικό έτος 2023-2024 από την πενταμελή Επιτροπή Επιλογής, θα λάβει χώρα στο Μουσικό Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας στη Μαζαρακιά Θεσπρωτίας την Δευτέρα 19-6-2023 με ώρα προσέλευσης 9:45 π.μ. Οι αιτήσεις που πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις είναι 28.


Τα θέματα στα οποία αξιολογούνται οι υποψήφιοι/ες μαθητές/τριες για την εγγραφή τους στην Α΄τάξη του Μουσικού Γυμνασίου είναι σε μουσικές δεξιότητες και όχι σε μουσικές γνώσεις και απαρτίζονται από τα εξής: Ακουστική, Ρυθμός, Φωνητική ικανότητα και προαιρετικά ένα μουσικό όργανο, παραδοσιακό ή ευρωπαϊκό, σε επίπεδο αντίστοιχο τουλάχιστον της κατωτέρας σχολής. Τα θέματα θα σταλούν από το ΥΠΑΙΘ με e-mail ταυτόχρονα σε όλα τα Μουσικά Γυμνάσια της χώρας την ίδια μέρα στις 10:00 π.μ.

Η πρόσβαση στο Μουσικό Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας γίνεται από τον κόμβο της Εγνατίας στο Βασιλικο στο δρόμο προς Πάργα, μετά από 4 χμ, στρίβετε δεξιά προς Μαζαρακιά και λίγο πριν την εκκλησία στρίβετε αριστερά και στα 150 μέτρα βρίσκετε το σχολείο.

Τις επόμενες ημέρες το σχολείο θα επικοινωνήσει και τηλεφωνικά μαζί σας για επιβεβαίωση λήψης των ενημερώσεων. Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα του σχολείου: 2665095617, 6944625415 καθώς και στο e-mail του σχολείου: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Με ιδιαίτερη χαρά περιμένουμε να σας υποδεχτούμε στο σχολείο μας!!!

Με εκτίμηση

Ο Διευθυντής Γεωργίου Ιωάννης MSc ΠΕ03

Ο Πόντος συναντά την Ήπειρο

1η θέση για το Γυμνάσιο Πλαταριάς σε Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό!

Το όραμα, η προώθηση της συνεργασίας, η εξωστρέφεια και η υπομονή οδήγησαν το Γυμνάσιο Πλαταριάς στην κατάληψη της 1ης θέσης στον 7ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό με θέμα: «Ποντιακός Ελληνισμός, μνήμες και όνειρα, παρελθόν, παρόν και μέλλον» στην κατηγορία Project.

Πολλά μπράβο σε όλους τους μαθητές, μαθήτριες που συμμετείχαν αλλά και στους γονείς τους για την εμψύχωση και τη βοήθεια που τους παρείχαν.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους εκπαιδευτικούς που ενέπνευσαν, οργάνωσαν και στήριξαν την προσπάθεια των μαθητών τους αλλά και στη Διοίκηση του σχολείου για τη συνεχή υποστήριξη και ενθάρρυνση.

Τέλος πολλές ευχαριστίες σε όλους τους εξωτερικούς συνεργάτες για την βοήθεια που παρείχαν αγκαλιάζοντας την προσπάθεια των μαθητών μας.

Ο Διευθυντής της Δ.Δ.Ε Θεσπρωτίας

Μητσιώνης Βασίλειος

 

 

 

epal igoum img1Στον υποβλητικό χώρο του σταδίου της Αρχαίας Μεσσήνης έλαβε χώρα η 5η Πανελλήνια Διημερίδα αθλοΠαιδείας – κλασικού αθλητισμού που οργανώνεται από το Δήμο Μεσσήνης και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας στις 27 και 28 Απριλίου 2023 και έχει την έγκριση του Υ.ΠΑΙ.Θ. Στη διοργάνωση συμμετείχαν 46 σχολικές μονάδες από την Ελλάδα και την Αλβανία και 1500 μαθητές\τριες. Πρόκειται για μια διοργάνωση παιδαγωγικού και αθλητικού χαρακτήρα που ξαναζωντανεύει το αρχαίο στάδιο και φέρνει τους μαθητές\τριες σε επαφή με τα ιδεώδη του αθλητισμού.

Το Π.ΕΠΑ.Λ. ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ αποφάσισε να λάβει μέρος στη μεγάλη αυτή διοργάνωση με 14 μαθητές-αθλητές. Παρόντες ήταν ο διευθυντής της σχολικής μονάδας, κ. Τζάνης Νικόλαος ,η εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής, κ. Τζαμουράνη Όλγα και οι εκπαιδευτικοί κ. Γιάγκα Αντωνία και κ.Σουτοπούλου Πολυξένη. Η συμμετοχή στους αγώνες συνδυάστηκε με μια επίσκεψη στο χώρο της αρχαίας Ολυμπίας. Οι αξίες της ευγενούς άμιλλας, του ευ αγωνίζεσθαι , της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών και των ομάδων, του σεβασμού στη φύση και τον άνθρωπο, του πολιτισμού που περνάει μέσα από την εκπαίδευση, η αναγνώριση του πνεύματος θύμισαν σε όλους τους παρευρισκόμενους την ανωτερότητα του ελληνικού κόσμου που έθεσε τις βάσεις για κάθε σύγχρονη δράση.

πρόσκληση

Ο Διευθυντής της Δ.Δ.Ε. Θεσπρωτίας συγχαίρει θερμά τους μαθητές της σχολικής ομάδας ποδοσφαίρου του 2ου ΓΕ.Λ. Ηγουμενίτσας και τον εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής κ. Τάτση Νικόλαο, για την κατάκτηση του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου Περιφέρειας Ηπείρου, στα πλαίσια της Β’ φάσης του Πανελλήνιου πρωταθλήματος Λυκείων σχ. έτους 2022-2023. Κυρίως όμως συγχαίρουμε τους μαθητές μας για το ήθος και το πνεύμα ευγενούς άμιλλας που επέδειξαν σε όλη την διάρκεια των σχολικών αγώνων.

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν στη Διεύθυνση και στο Σύλλογο Διδασκόντων του 2ου ΓΕ.Λ Ηγουμενίτσας για τη συνεισφορά στην οργάνωση και την προετοιμασία της σχολικής ομάδας.

Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στην επόμενη φάση των αγώνων!

 

photo football 1

photo football 2

Πρακτικό αξιολογησης εκδρομής

Επίδειξη_γραπτών_2022

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ_ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΩΝ_ΕΠΑΛ_2022

9Η2Μ46ΜΤΛΗ-2ΓΨ

ΕΞΕ_-_88371_-_2022_Γνωστοποίηση_Απόφασης

ΦΕΚ_B_3731_14_07_2022_ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ_ΕΞΕΤΑΣΤΕΑΣ_ΥΛΗΣ_2023

Σας ενημερώνουμε ότι εγκρίθηκε και λειτουργεί για πρώτη φορά σε σχολείο της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας, στο ΕΠΑ.Λ. Φιλιατών, ο Τομέας “Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος” ως μοναδικό τμήμα στη Θεσπρωτία. Οι απόφοιτοι του Τομέα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν νέους τρόπους και μεθόδους παραγωγής ζωοκομικών και γεωργικών προϊόντων. Παράλληλα, η λειτουργία του Τομέα συμβάλλει θετικά στην ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα που έχει ανάγκη ο τόπος.

Η υπηρεσία Ηλεκτρονική Σχολική Τάξη (OPEN ECLASS) του 3ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας, απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, με στόχο τον εμπλουτισμό της κλασικής διδασκαλίας που πραγματοποιείται καθημερινά στo σχολείο, με σύγχρονα εργαλεία που ενδυναμώνουν τη διαδικασία της μάθησης. Λόγω του υπερβολικού φόρτου των υπηρεσιών του πανελλήνιου σχολικού δικτύου, η παρούσα υλοποίηση, έρχεται να βελτιώσει την καθημερινή χρήση της εξ αποστάσεως διδασκαλίας τόσο για τους εκπαιδευτικούς όσο και για τους μαθητές του 3ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας. Έχει ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά με την Ηλεκτρονική τάξη (η-τάξη) που έχει υλοποιηθεί από το Υ.ΠΑΙ.Θ.

Σύνδεσμος: http://3gym-igoum-new.thesp.sch.gr/

Αξιοποιώντας τις δυνατότητες των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων κατάρτισης ERASMUS+ KA1, το σχολείο μας υλοποίησε φέτος ένα αρκετά ενδιαφέρον πρόγραμμα επιμόρφωσης μαθητών, με τίτλο: «Η εφαρμογή σύγχρονων πληροφοριακών συστημάτων στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ως μοχλός ανάπτυξης σε περιόδους κρίσης».