Ο Διευθυντής της Δ.Δ.Ε. Θεσπρωτίας συγχαίρει θερμά τους μαθητές της σχολικής ομάδας ποδοσφαίρου του 2ου ΓΕ.Λ. Ηγουμενίτσας και τον εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής κ. Τάτση Νικόλαο, για την κατάκτηση του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου Περιφέρειας Ηπείρου, στα πλαίσια της Β’ φάσης του Πανελλήνιου πρωταθλήματος Λυκείων σχ. έτους 2022-2023. Κυρίως όμως συγχαίρουμε τους μαθητές μας για το ήθος και το πνεύμα ευγενούς άμιλλας που επέδειξαν σε όλη την διάρκεια των σχολικών αγώνων.

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν στη Διεύθυνση και στο Σύλλογο Διδασκόντων του 2ου ΓΕ.Λ Ηγουμενίτσας για τη συνεισφορά στην οργάνωση και την προετοιμασία της σχολικής ομάδας.

Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στην επόμενη φάση των αγώνων!

 

photo football 1

photo football 2

Επίδειξη_γραπτών_2022

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ_ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΩΝ_ΕΠΑΛ_2022

9Η2Μ46ΜΤΛΗ-2ΓΨ

ΕΞΕ_-_88371_-_2022_Γνωστοποίηση_Απόφασης

ΦΕΚ_B_3731_14_07_2022_ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ_ΕΞΕΤΑΣΤΕΑΣ_ΥΛΗΣ_2023

Σας ενημερώνουμε ότι εγκρίθηκε και λειτουργεί για πρώτη φορά σε σχολείο της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας, στο ΕΠΑ.Λ. Φιλιατών, ο Τομέας “Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος” ως μοναδικό τμήμα στη Θεσπρωτία. Οι απόφοιτοι του Τομέα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν νέους τρόπους και μεθόδους παραγωγής ζωοκομικών και γεωργικών προϊόντων. Παράλληλα, η λειτουργία του Τομέα συμβάλλει θετικά στην ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα που έχει ανάγκη ο τόπος.

Η υπηρεσία Ηλεκτρονική Σχολική Τάξη (OPEN ECLASS) του 3ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας, απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, με στόχο τον εμπλουτισμό της κλασικής διδασκαλίας που πραγματοποιείται καθημερινά στo σχολείο, με σύγχρονα εργαλεία που ενδυναμώνουν τη διαδικασία της μάθησης. Λόγω του υπερβολικού φόρτου των υπηρεσιών του πανελλήνιου σχολικού δικτύου, η παρούσα υλοποίηση, έρχεται να βελτιώσει την καθημερινή χρήση της εξ αποστάσεως διδασκαλίας τόσο για τους εκπαιδευτικούς όσο και για τους μαθητές του 3ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας. Έχει ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά με την Ηλεκτρονική τάξη (η-τάξη) που έχει υλοποιηθεί από το Υ.ΠΑΙ.Θ.

Σύνδεσμος: http://3gym-igoum-new.thesp.sch.gr/

Αξιοποιώντας τις δυνατότητες των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων κατάρτισης ERASMUS+ KA1, το σχολείο μας υλοποίησε φέτος ένα αρκετά ενδιαφέρον πρόγραμμα επιμόρφωσης μαθητών, με τίτλο: «Η εφαρμογή σύγχρονων πληροφοριακών συστημάτων στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ως μοχλός ανάπτυξης σε περιόδους κρίσης». 

 

ΠΡΑΚΤΙΚΟ

ΘΕΜΑ: ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΟ ΚΠΕ ΦΙΛΙΑΤΩΝ

            Στην Ηγουμενίτσα και στο γραφείο του 2ου Γυμνασίου σήμερα 4/2/2015, ημέρα Τετάρτη και ώρα 12:00 συνεδρίασε η επιτροπή, για την αξιολόγηση των προσφορών, με την ακόλουθη σύνθεση:

 1. Χίσσας Ευάγγελος, Διευθυντής του Σχολείου- Πρόεδρος
 2. Νικολάου Σπύρος, εκπρόσωπος γονέων
 3. Αναστασιάδη Ευφροσύνη, Συνοδός Εκπ/κός- Μέλος
 4. Πανταζή Σοφία, Συνοδός Εκπ/κός- Μέλος
 5. Γαλάνης Δονάτος, Εκπρόσωπος Μαθητών Γ? Τάξης? Μέλος
 6. Λιόντος Δημήτριος, Εκπρόσωπος Μαθητών Γ? Τάξης? Μέλος

Η Επιτροπή αφού διαπίστωσε ότι έχουν κατατεθεί κλειστές προσφορές από τα ταξιδιωτικά πρακτορεία:

α) Nikolaou Tours

β) Boutas Tours

γ) Kotsis Travel

δ) Travelchoices ? Λιώλη Χριστίνα & Σια ΟΕ

 1. Προχώρησε
  • Στηναποσφράγιση των προσφορών
  • Στη γνωστοποίηση στα μέλη της, από το Διευθυντή ?Πρόεδρο, του περιεχομένου της καθεμιάς.
 2. Προέβη στην αξιολόγησή τους.

Όλες οι προσφορές που κατατέθηκαν ήταν εμπρόθεσμες και ανταποκρίνονταν στις προδιαγραφές που είχαν τεθεί.

α) Nikolaou Tours : Τιμή ανά ημέρα 95 ?, για τρεις ημέρες 285?

β) Boutas Tours :    Τιμή ανά ημέρα 75?, για τρεις ημέρες 225?

γ) Kotsis Travel:      Τιμή ανά ημέρα 100 ?, για τρεις ημέρες 300?

δ) Travelchoices:   Τιμή ανά ημέρα 130?, για τρεις ημέρες 390?

Αποφασίζει

Αναθέτει την εκπαιδευτική εκδρομή των μαθητών του σχολείου μας, που θα πραγματοποιηθεί στο ΚΠΕ Φιλιατών στις 11/2/2015 στο ταξιδιωτικό πρακτορείο BoutasTours ομόφωνα διότι ήταν η οικονομικά συμφέρουσα προσφορά με βάση τις προδιαγραφές που είχαν τεθεί.

Για το σκοπό αυτό συντάχθηκε η παρούσα πράξη και υπογράφεται ως εξής:

Ο Πρόεδρος

Χίσσας Ευάγγελος

Τα μέλη

 

 1. Νικολάου Σπύρος
 2. Αναστασιάδη Ευφροσύνη,
 1. Πανταζή Σοφία, Συνοδός
 2. Γαλάνης Δονάτος, Εκπρόσωπος
 3. Λιόντος Δημήτριος, Εκπρόσωπος
   

 

ΠΡΑΚΤΙΚΟ

ΘΕΜΑ: ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

            Στην Ηγουμενίτσα και στο γραφείο του 2ου Γυμνασίου σήμερα 1/12/2014, ημέρα Δευτέρα και ώρα 11:00 συνεδρίασε η επιτροπή, για την αξιολόγηση των προσφορών, με την ακόλουθη σύνθεση:

 1. Χίσσας Ευάγγελος, Διευθυντής του Σχολείου- Πρόεδρος
 2. Νικολάου Σπύρος, εκπρόσωπος γονέων
 3. Σάρρας Σωτήριος, Συνοδός Εκπ/κός- Μέλος
 4. Ζιάκας Φίλιππος, Συνοδός Εκπ/κός- Μέλος
 5. Σπυρίδης Σωτήριος, Εκπρόσωπος Μαθητών Β? Τάξης? Μέλος
 6. Κόκορης Βασίλειος, Εκπρόσωπος Μαθητών Γ? Τάξης? Μέλος

Η Επιτροπή αφού διαπίστωσε ότι έχουν κατατεθεί κλειστές προσφορές από τα ταξιδιωτικά πρακτορεία:

α) Nikolaou Tours

β) Boutas Tours

γ) Kotsis Travel

 1. Προχώρησε
  • Στηναποσφράγιση των προσφορών
  • Στη γνωστοποίηση στα μέλη της, από το Διευθυντή ?Πρόεδρο, του περιεχομένου της καθεμιάς.
 2. Προέβη στην αξιολόγησή τους.

Όλες οι προσφορές που κατατέθηκαν ήταν εμπρόθεσμες και ανταποκρίνονταν στις προδιαγραφές που είχαν τεθεί.

α) Nikolaou Tours : Τιμή ανά μαθητή  4 ?

β) Boutas Tours :    Τιμή ανά μαθητή 4,5 ?

γ) Kotsis Travel:      Τιμή ανά μαθητή 5,5 ?

Αποφασίζει

Αναθέτει την εκπαιδευτική εκδρομή των μαθητών του σχολείου μας, που θα πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα στις 19/12/2014 στο ταξιδιωτικό πρακτορείο          Nikolaou Tours ομόφωνα διότι ήταν η οικονομικά συμφέρουσα προσφορά με βάση τις προδιαγραφές που είχαν τεθεί.

Για το σκοπό αυτό συντάχθηκε η παρούσα πράξη και υπογράφεται ως εξής:

Ο Πρόεδρος

Χίσσας Ευάγγελος

Τα μέλη

 1. Νικολάου Σπύρος
 2. Σάρρας Σωτήριος
 3. Ζιάκας Φίλιππος
 4. Σπυρίδης Σωτήριος
 5. Κόκορης Βασίλειος

Γίνεται γνωστό στους εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην επιμόρφωση, ότι η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στην 5η περίοδο επιμόρφωσης Β? επιπέδου ΤΠΕ προγραμματίζεται για το διάστημα τέλος Ιανουαρίου ? μέσα Φεβρουαρίου. Τα μαθήματα προβλέπεται να ξεκινήσουν στις 24 Φεβρουαρίου 2014, θα διακοπούν στο τέλος Ιουνίου και θα συνεχιστούν στο διάστημα Σεπτεμβρίου ? Οκτωβρίου 2013, διάστημα κατά το οποίο θα διεξαχθούν και οι δράσεις «εφαρμογής στην τάξη» των επιμορφούμενων.

Στο ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας θα διεξαχθούν δύο προγράμματα επιμόρφωσης για τους κλάδους ΠΕ19-20  (Πληροφορικής) και ΠΕ70 (Δάσκαλοι). Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν μέσω του πληροφοριακού συστήματος (http://b-epipedo2.cti.gr/mis/) και με χρήση των κωδικών τους να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής.

Περισσότερα στοιχεία σχετικά με τη διεξαγωγή των επιμορφωτικών προγραμμάτων, τις προϋποθέσεις συμμετοχής και τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής είναι διαθέσιμες στο σχετικό ενημερωτικό σημείωμα που είναι διαθέσιμο εδώ.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί να επισκέπτονται συχνά την «Πύλη Ενημέρωσης και Συνεργασίας της Επιμόρφωσης Β΄ επιπέδου», στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://b-epipedo2.cti.gr και να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις που δημοσιεύονται εκεί, προκειμένου να ενημερώνονται άμεσα σχετικά με τα θέματα της επιμόρφωσης, όπως οι ακριβείς ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων, οι οποίες γίνονται ηλεκτρονικά μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος της Πράξης «Επιμόρφωση των εκπαιδευτικών για την αξιοποίηση και εφαρμογή των ΤΠΕ στη διδακτική πράξη» του Ε.Π. «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του ΕΣΠΑ (2007-2013), που υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και του Ελληνικού Δημοσίου, κλπ., καθώς και άλλες λεπτομέρειες σχετικά με τη διεξαγωγή των προγραμμάτων.

Εκδήλωση ενημέρωσης για την προστασία του περιβάλλοντος πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επαγγελματικού Λυκείου Φιλιατών στις 28/11/2013. Η εκδήλωση έγινε με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς στα πλαίσια του Προγράμματος Υποστήριξης Πρωτοβουλιών των μαθητών ? Εντός εκτός και επί τα αυτά: Μαθητές εν δράσει!". Πιο συγκεκριμένα, η πρωτοβουλία των μαθητών του Επαγγελματικού Λυκείου, που αφορούσε τον τομέα περιβάλλον, περιελάμβανε τις ακόλουθες δράσεις:

 1. Δημιουργία ενημερωτικού φυλλαδίου για τους τρόπους προστασίας του περιβάλλοντος.
 2. Εγκατάσταση αυτόνομου φωτοβολταϊκού συστήματος στο σχολείο.
 3. Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών και της τοπικής κοινωνίας σε θέματα σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος όπως την σωστή διαχείριση απορριμμάτων, τους τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας, την χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Συνοδευτικό υλικό:

 1. Το ενημερωτικό φυλλάδιο (brochure) που δημιουργήθηκε. [pdf icon Λήψη αρχείου]
 2. Εικόνες από το Φωτοβολταϊκό σύστημα που εγκαταστάθηκε στο σχολείο και είναι σε λειτουργία. [zip icon Λήψη συμπιεσμένου αρχείου]
 3. Παρουσίαση σε μορφή PowerPoint που έγινε από τους μαθητές της Γ' τάξης, που υλοποίησαν τη δράση, σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος. [pdf icon Λήψη αρχείου]

Περισσότερα: http://1epal-filiat.thesp.sch.gr/index.php/drastiriotites/programma-g-g-neas-genias

 

Αξιότιμη κυρία Χουλιάρα,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την κατάσταση που επικρατεί τα τελευταία χρόνια στο Γυμνάσιο Νέας Σελεύκειας, λαμβάνοντας αφορμή από δυσάρεστα επαναλαμβανόμενα γεγονότα.

Πρόσκληση της εκδήλωσης που αφορά ανάλυση - συζήτηση για τη γένεση και εξέλιξη του σύμπαντος.

Στην εκδήλωση που διοργανώνει το 1ο ΓΕΛ Ηγουμενίτσας την Τρίτη 16 Απριλίου και ώρα 19:30 στο "Πάνθεον" θα μιλήσει ο ομ. καθηγητής του Παν. Ιωαννίνων κ. Ιωάννης Βέργαδος.

 invitation

Το Εσπερινό ΓΕΛ Ηγουμενίτσας στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος ASPnet της UNESCO HELLAS, σας προσκαλεί σε εκδήλωση ? αφιέρωμα με θέμα:

«Κ. Π. Καβάφης ? Ο οικουμενικός ποιητής»

την Τρίτη 5 Μαρτίου 2013 και ώρα 19:30 στο Πνευματικό κέντρο «Πάνθεον» του Δήμου Ηγουμενίτσας

 

Attachments_2013227.zip