epal igoum img1Στον υποβλητικό χώρο του σταδίου της Αρχαίας Μεσσήνης έλαβε χώρα η 5η Πανελλήνια Διημερίδα αθλοΠαιδείας – κλασικού αθλητισμού που οργανώνεται από το Δήμο Μεσσήνης και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας στις 27 και 28 Απριλίου 2023 και έχει την έγκριση του Υ.ΠΑΙ.Θ. Στη διοργάνωση συμμετείχαν 46 σχολικές μονάδες από την Ελλάδα και την Αλβανία και 1500 μαθητές\τριες. Πρόκειται για μια διοργάνωση παιδαγωγικού και αθλητικού χαρακτήρα που ξαναζωντανεύει το αρχαίο στάδιο και φέρνει τους μαθητές\τριες σε επαφή με τα ιδεώδη του αθλητισμού.

Το Π.ΕΠΑ.Λ. ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ αποφάσισε να λάβει μέρος στη μεγάλη αυτή διοργάνωση με 14 μαθητές-αθλητές. Παρόντες ήταν ο διευθυντής της σχολικής μονάδας, κ. Τζάνης Νικόλαος ,η εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής, κ. Τζαμουράνη Όλγα και οι εκπαιδευτικοί κ. Γιάγκα Αντωνία και κ.Σουτοπούλου Πολυξένη. Η συμμετοχή στους αγώνες συνδυάστηκε με μια επίσκεψη στο χώρο της αρχαίας Ολυμπίας. Οι αξίες της ευγενούς άμιλλας, του ευ αγωνίζεσθαι , της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών και των ομάδων, του σεβασμού στη φύση και τον άνθρωπο, του πολιτισμού που περνάει μέσα από την εκπαίδευση, η αναγνώριση του πνεύματος θύμισαν σε όλους τους παρευρισκόμενους την ανωτερότητα του ελληνικού κόσμου που έθεσε τις βάσεις για κάθε σύγχρονη δράση.

 

Η επίδραση όλων αυτών δεν άφησε ασυγκίνητους τους μαθητές μας που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους κι εξασφάλισαν ένα χρυσό μετάλλιο στο μήκος άνευ φοράς η Κοτσαμπασίδου Σοφία κι ένα αργυρό μετάλλιο στο ίδιο αγώνισμα ο Σάκκος Νικόλαος. Αυτό που είχε τη μεγαλύτερη σημασία, πέρα από την ίδια τη νίκη, ήταν η έντιμη και ορθή συμπεριφορά τους που καταξίωσε τη συμμετοχή μας σ αυτή την αθλητική διοργάνωση. Τους ευχαριστούμε για την υπερηφάνεια που μας χάρισαν και τους ευχόμαστε πάντα επιτυχίες. Το ίδιο ευχόμαστε και στους άλλους μαθητές-αθλητές γιατί η αληθινή επιτυχία συνίσταται στο να τολμάς να αγωνίζεσαι. Συγχαρητήρια και να «λάμπετε στων ευγενών Αγώνων την ορμή…».

 

epal igoum img2

 

epal igoum img3

 

epal igoum img1

Pin It