ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σας ανακοινώνουμε ότι το Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕΣΥΠ) της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας οργανώνει Διημερίδα με θέμα: «Επαγγελματικός Προσανατολισμός και επαναπροσανατολισμός στην Eλλάδα του σήμερα».

Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν υπό την αιγίδα του Φιλοπρόοδου Ομίλου Παραμυθιάς στην αίθουσα του Ομίλου στην Παραμυθιά και στο πλαίσιο των δράσεων του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου στις 17 και στις 24 Απριλίου 2013. Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στο σχεδιασμό του επαγγελματικού μέλλοντος των νέων στην εποχή της οικονομικής κρίσης.

Οι κύριες θεματικές ενότητες της διημερίδας καλύπτουν τα παρακάτω θέματα:

Τετάρτη 17/4/2013 - Εισηγήσεις

-         «Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕΣΥΠ Ηγουμενίτσας): Τι είναι και ποιος ο ρόλος του»: Εισήγηση από την Υπεύθυνη Επαγγελματικού Προσανατολισμού κ. Σταυρούλα Ζήση.

-         «Αυτοαντίληψη-Αυτοεκτίμηση-Αυτογνωσία: απαραίτητα εφόδια για την επιλογή σπουδών και επαγγέλματος»: Εισήγηση από την Msc Υπεύθυνη Επαγγελματικού Προσανατολισμού κ. Βασιλική Β. Παππά.

-         Σύντομο βιωματικό εργαστήρι με θέμα: «Προσδιορίζομαι επαναπροσδιοριζόμενος» και αποτίμηση από την κ. Άννα Παπαγιάννη, ψυχολόγο και Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κ.Π «Αριάδνη» της Ηγουμενίτσας.

Τετάρτη 24/4/2013 ? Εισηγήσεις

-         «Η απορρόφηση των αποφοίτων των Πανεπιστημίων στην αγορά εργασίας»: Εισήγηση από τον αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Οικονομίας και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κ. Βασιλειάδη Χρήστο.

-         «Βελτίωση του παρουσιαστικού μας. Η περίπτωση των αποφοίτων του Τμήματος Οικονομίας και Διοίκησης του ΠΑΜΑΚ»: Εισήγηση από τον επίκουρο Καθηγητή του Τμήματος Οικονομίας και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κ. Ανδρονικίδη Ανδρέα.

 

Σκοπός της διημερίδας είναι να τονίσει τη σημασία και την αξία της Συμβουλευτικής και του Επαγγελματικού Προσανατολισμού στην εποχή της  οικονομικής κρίσης,  προσκαλώντας ειδικούς επιστήμονες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Εκπαίδευσης. Σκοπός όμως είναι να συμβάλλει και στο άνοιγμα των εκπαιδευτικών και επαγγελματικών οριζόντων καθώς και στην ανταλλαγή ιδεών.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Για οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεστε, παρακαλώ επικοινωνήστε με τις υπεύθυνες του ΚΕΣΥΠ κυρίες Σταυρούλα Ζήση και Βασιλική Β. Παππά
στο τηλέφωνο 26650/29462 ΚΕΣΥΠ Ηγουμενίτσας, Kιν.: 6945905103 και 6983417459
Email : kesyp@dide.thesp.sch.grPin It